Η σπουδαιότητα της μητέρας στη ζωή του παιδιού

Μια μητέρα αγαπά το παιδί της πριν ακόμη το γεννήσει.

Μαργαρίτα Νικολάου
Η σπουδαιότητα της μητέρας στη ζωή του παιδιού
Bigstock

Οι μητέρες είναι οι πιο ανιδιοτελείς άνθρωποι στον πλανήτη, που αγαπούν τα παιδιά τους πριν ακόμη γεννηθούν. Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν συγκρίνεται με την αγάπη της μητέρας αφού είναι το πιο αγνό είδος αγάπης. Οι μητέρες είναι φύλακες άγγελοι για τα παιδιά τους, τα αγαπούν και τα υποστηρίζουν πάντα.

Η μάνα είναι εκείνη που το κουβαλά, που του μιλά από την πρώτη στιγμή και εκείνη, που ένα παιδί βλέπει αμέσως μετά τη γέννησή του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα παιδί και η μητέρα του έχουν ένα τόσο ισχυρό δέσιμο. Ωστόσο, δεν είναι όλοι αρκετά τυχεροί να έχουν την αγάπη της μητέρας στη ζωή τους για διάφορους λόγους. Όσοι την έχουν θα πρέπει να μάθουν να την αγαπούν και να την σέβονται.

Η σπουδαιότητα της μητέρας στη ζωή του παιδιού αναλύεται παρακάτω. Ένας ρόλος και ένα πρόσωπο αναντικατάστατο.

1. Η μητέρα είναι ο πρώτος άνθρωπος που το παιδί γνωρίζει

Από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τη στιγμή της γέννησης, το παιδί δένεται με τη μητέρα του. Φυσικά, σωματικά και συναισθηματικά ο ομφάλιος λώρος συνδέει το βρέφος με τη μητέρα.

2. Ένας πανίσχυρος δεσμός που κρατά για μια ζωή

Εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι αρκετοί για να δεθεί ένα μωρό με τη μητέρα του. Ο κόσμος του παιδιού θα πρέπει να έχει την παρουσία και τη φιγούρα της μητέρας.

mhtrothta-giorti-tis-miteras.jpg

3. Μια μητέρα καταλαβαίνει το παιδί της περισσότερο από τον καθένα

Ένα παιδί πιστεύει ότι η μητέρα του είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να το καταλάβουν.

Όταν ένα μωρό κλαίει, η μητέρα είναι εκείνη που μπορεί να το ηρεμήσει. Η μητέρα πάντα ενεργοποιείται από το κλάμα του παιδιού της.

4. Ένα παιδί μαθαίνει την εμπιστοσύνη από τη μητέρα του

Από τη γέννηση, ένα παιδί μαθαίνει να εμπιστεύεται τη μητέρα του. Από αυτή τη σχέση τα παιδιά μαθαίνουν πώς να χτίζουν την εμπιστοσύνη με τους άλλους ανθρώπους στη ζωή τους. Γι' αυτό οι μητέρες πρέπει να δίνουν θετικό παράδειγμα σε εκείνα.

5. Η μητέρα είναι το καλύτερο πρότυπο και δασκάλα

Τα παιδιά εμπιστεύονται τις μητέρες τους και εκείνες από την πλευρά τους δεν πρέπει να προδώσουν ποτέ την εμπιστοσύνη τους.

Η μητέρα διδάσκει στο παιδί της τις αξίες της αγάπης και της φροντίδας. Διδάσκει στο παιδί της πώς να τρώει καλά. Μια μητέρα ενσταλάζει στο παιδί της την ικανότητα να είναι ευτυχισμένο. Μια μητέρα διδάσκει στο παιδί της τις αξίες και τις παραδόσεις της οικογένειάς της. Μια μητέρα μπορεί να είναι και στοργική και αυστηρή ταυτόχρονα.

6. Κανένας άλλος δεν μπορεί να δώσει ό,τι δίνει η μητέρα

Μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Η μητέρα έχει μια απερίγραπτη δύναμη μέσα της. Μπορεί να διαμορφώσει το παιδί της με τον τρόπο της. Μπορεί να το κάνει κακομαθημένο, είτε να του μάθει πειθαρχεία. Να το μάθει να τρέφεται υγιεινά ή όχι. Να δημιουργήσει ένα χαρούμενο παιδί ή ένα απαισιόδοξο παιδί.

Η μητέρα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο παιδί της. Όταν γεννιέται ένα παιδί, είναι σαν ένα λευκό χαρτί που περιμένει να το γράψει η μητέρα του.

7. Η μητέρα μπορεί να βοηθήσει το παιδί να αποκτήσει αυτοπεποίθηση

Ένα παιδί βασίζεται στην αποδοχή της μητέρας του. Το παιδί θέλει να ξέρει τη γνώμη της μητέρας του. Τι σκέφτεται για εκείνο. Μια μητέρα έχει τη δύναμη να χτίσει ή να καταστρέψει την αυτοπεποίθηση του παιδιού της.

Επειδή ο ρόλος της μητέρας είναι σημαντικός στη ζωή του παιδιού, αυτή η ευθύνη θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά.

8. Η μητέρα είναι έμπνευση

Κάθε μητέρα, εργαζόμενη ή μη, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια καθημερινά. Το παιδί πάντα θα παρατηρεί και θα μαθαίνει από αυτό που κάνει η μητέρα του. Για ένα παιδί, η μητέρα είναι σαν τον Θεό. Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ σημαντικό για μια μητέρα να παρακινεί και να εμπνέει το παιδί της.

9. Η μητέρα παρέχει ασφάλεια σε ένα παιδί

Η ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει μια μητέρα στο παιδί της αποδεικνύει την αξία της μητέρας στη ζωή ενός παιδιού. Όταν ένα παιδί φοβάται το σκοτάδι, θα τρέξει στην αγκαλιά της μαμάς του. Το παιδί αισθάνεται ότι η μητέρα του θα το προστατεύσει από όλα τα «τρομερά πράγματα» της ζωής. Μόνο αν κοιμηθεί στο πλευρό της θα νιώσει ασφάλεια και ότι το «τέρας» δεν θα το κατασπαράξει!

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα παιδιά θέλουν να βρίσκονται όπου βρίσκεται η μαμά. Η παρουσία μιας μητέρας στο δωμάτιο παρέχει μεγάλη σιγουριά και άνεση σε ένα παιδί. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό για ένα παιδί από την παρουσία της μητέρας.

mama-mitrotita-(3).jpg

10. Η μητέρα είναι η πιο σημαντική φιγούρα στη ζωή ενός παιδιού από την αρχή.

Η σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού εξαρτάται από τον δεσμό του μαζί της. Μια μητέρα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του παιδιού της.

πηγή: linkedin.com / Joe Chan

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved