Μαμά δημοσιεύει φωτογραφίες της φουσκωμένης της κοιλίτσας

H Jaqueline-Jennifer δείχνει πώς είναι η κοιλιά της λίγο πριν γεννήσει.

Μαμά δημοσιεύει φωτογραφίες της φουσκωμένης της κοιλίτσας
Instagram / jacky_weiss

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί κανείς, ούτε ο γιατρός, να μαντέψει πόσο μηνών είναι μια γυναίκα κοιτάζοντας απλά την κοιλιά της. Το μέγεθος και το σχήμα της κοιλιάς μιας εγκύου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

  • Το ύψος και το βάρος της
  • Εάν αυτό είναι το πρώτο ή το δεύτερο μωρό
  • Σε ποια θέση βρίσκεται το μωρό
  • Εάν η κύηση είναι πολύδυμη

Επίσης, το σώμα κάθε γυναίκας είναι μοναδικό στο πώς αλλάζει και ανταποκρίνεται στην εγκυμοσύνη και αυτό δεν πρέπει αν το ξεχνά η εγκυμονούσα.

Φωτογραφίες με φουσκωμένη κοιλίτσα

Η εγκυμονούσα Jaqueline-Jennifer, blogger και μαμά ενός παιδιού, δημοσιεύει φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram δείχνοντας τη φουσκωμένη της κοιλίτσα. Σε πολλές από αυτές διακρίνονται οι ραγάδες ενώ σε άλλες έχει ζωγραφίσει στην κοιλιά της διάφορα σχέδια.

https://www.instagram.com/p/CvKsIons8_W/

Μετράει αντίστροφα

https://www.instagram.com/p/CvMSgObM6id/

Διακοσμημένη κοιλίτσα

https://www.instagram.com/p/Cu5_MUHo5YL/

Αρχίζει και φουσκώνει

https://www.instagram.com/p/CtFNgQKtDIT/

Είναι αγόρι!

https://www.instagram.com/p/Csl6_CutHkx/

Ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Οι ραγάδες συνήθως κάνουν αισθητή την παρουσία τους κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Εντούτοις, υπάρχουν και περιπτώσεις, που εμφανίζονται ήδη από την εικοστή εβδομάδα της κύησης.

Οι ραγάδες ταλαιπωρούν το 85% των εγκύων, ιδιαίτερα στους μαστούς και στην κοιλιά, κατά το γ' τρίμηνο της κύησης.

Όπως εξηγεί ο γυναικολόγος του Mothersblog κ. Mενέλαος Λυγνός, φαίνεται, πως η εμφάνιση ραγάδων έχει κάποιου είδους κληρονομικό υπόβαθρο. Έτσι, αν η μητέρα ή η αδελφή σας εμφάνισαν ραγάδες κατά την κύηση ή σε κάποιο άλλο στάδιο της ζωής τους, είναι πιο πιθανό κι εσείς να εμφανίσετε ραγάδες στην κύηση.

Επίσης, είναι προφανές, πως αν και εσείς εμφανίσατε ραγάδες στην εφηβεία ή μετά από πρόσληψη βάρους, τότε είναι πιθανότερο ραγάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα σας και κατά την εγκυμοσύνη. Βέβαια, οι πιθανότητες εμφάνισης ραγάδων στην εγκυμοσύνη αυξάνονται, όσο αυξάνεται και το προσλαμβανόμενο βάρος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved