«Κάθε τοκετός είναι μία νέα περιπέτεια»

Στιγμιότυπα μίας γέννας από μία μαία και επαγγελματία φωτογράφο τοκετού.

«Κάθε τοκετός είναι μία νέα περιπέτεια»

Μία από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η φωτογράφος τοκετού Monet Nicole στο Instagram. 

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι μαμά, μαία και επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού. Έχει πολλά χρόνια εμπειρίας και ο λογαριασμός της στο Instagram είναι γεμάτος φωτογραφίες από κάθε είδους γέννα: στο μαιευτήριο, στο σπίτι, στο νερό. Οι ακόλουθοί της ξεπερνούν τις 160 χιλιάδες και πολλά από τα στιγμιότυπα που έχει μοιραστεί στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

https://www.instagram.com/p/CqbvxOzsPFW/

Τι είναι αυτό που κάνει τις φωτογραφίες της να ξεχωρίζουν; Είναι αληθινές και αποτυπώνουν την ωμή ομορφιά του τοκετού. Η ίδια έχοντας φέρει στον κόσμο τρία παιδιά, θεωρεί ότι τοκετός είναι μία εμπειρία που αλλάζει και καθορίζει την κάθε γυναίκα που τον βιώνει.

https://www.instagram.com/p/CsARSOLN4Yu/

Μέσα από τις αναρτήσεις της συχνά μοιράζεται εμπειρίες και ιστορίες μαμάδων. Σε μία από τις πιο πρόσφατες δημοσίευσε στιγμιότυπα από τον τοκετό μίας μαμάς που έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Μέσα από αυτήν μιλάει για το πόσο μοναδικός είναι ο κάθε τοκετός και διαφορετικός από κάθε προηγούμενο ή επόμενο:

«Όταν η πρώτη σου γέννα είναι ένας μαραθώνιος με μαγνήσιο, πιτοκίνη και ώρες σπρωξίματος… Και μετά, η δεύτερη είναι τόσο γρήγορη που παραλίγο να μην προλάβεις να φτάσεις στο δωμάτιο τοκετού, που σίγουρα δεν προλαβαίνεις να κάνεις επισκληρίδιο και ένας άλλος γιατρός πρέπει να τρέξει για να σε ξεγεννήσει…

Ο τοκετός είναι άγριος κάποιες φορές. Και ό,τι συνέβη σε μία γέννα, σίγουρα δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σε μία επόμενη. Κάθε φορά είναι μία νέα περιπέτεια (και ένας από τους λόγους που λατρεύω αυτή τη δουλειά τόσο πολύ).»

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Monet Nicole παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved