Baptism season: Ο Ιούνιος είναι η εποχή των βαφτίσεων και βρήκαμε τα 5 δώρα που θα προτιμήσεις

Ποια είναι τα δώρα που ενθουσιάζουν ένα μωρό και κάνουν εντύπωση στη μαμά.

Baptism season: Ο Ιούνιος είναι η εποχή των βαφτίσεων και βρήκαμε τα 5 δώρα που θα προτιμήσεις

Πέρυσι τέτοιες μέρες, προετοιμαζόμουν πυρετωδώς για τη βάφτιση του μικρού μου. Είχαμε συμφωνήσει με τον σύζυγο πως θα εξυπηρετούσε το μυστήριο να πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, ώστε να μην συμπέσει με τα σχέδια των φίλων μας για κάποιο τριήμερο εκτός Αθηνών ή με τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Επιπλέον, θέλαμε να είμαστε σίγουροι πως ο καιρός θα ήταν «σύμμαχός» μας και πως η ζέστη δεν θα ήταν αφόρητη.

Πράγματι, η βάφτιση κύλησε «ρολόι» και επιστρέφοντάς στο σπίτι το απόγευμα, ανοίξαμε τα δώρα του μωρού. Οι περισσότεροι είχαν φέρει ρούχα και ομολογώ πως αναρωτήθηκα, πότε θα προλάβαινε το μωρό να φορέσει όλα αυτά τα συνολάκια, μέσα σε ένα καλοκαίρι, καθώς μεγαλώνει με τόσο γρήγορους ρυθμούς. Επιπλέον, καθώς ήδη είχε αρχίσει η καλοκαιρινή σεζόν, είχα φροντίσει να εφοδιάσω την ντουλάπα του με όλα τα απαραίτητα.

Ήταν βέβαιο πως πλέον έπρεπε να ασχοληθώ με ένα πολύπλοκο task, που δεν ήταν άλλο από τις αλλαγές και τις επιστροφές όλων αυτών των ρούχων…

Φυσικά, δεν ήταν όλα τα δώρα που πήραμε ρούχα και τελικά δύο από αυτά πραγματικά, τα ξεχώρισα και δικαιώθηκα: Διότι, μέχρι σήμερα ασχολείται με αυτά ενθουσιασμένος, ενώ ήδη έχει περάσει μαζί τους ατελείωτες ώρες δημιουργικής και εκπαιδευτικής απασχόλησης.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, ποια είναι τα δώρα που ενθουσιάζουν ένα μωρό και κάνουν εντύπωση στη μαμά, να ξέρεις πως θα τα βρεις στην καινούργια συλλογή της Fisher-Price®. Σε κάθε περίπτωση, παρακάτω σου παρουσιάζω πέντε προτάσεις πρωτότυπων, εκπαιδευτικών παιχνιδιών που αξίζουν όντως την προσοχή σου, ειδικά αν προβληματίζεσαι σχετικά με το δώρο που θα διαλέξεις για την επόμενη βάφτιση που είσαι καλεσμένη.

#1 Παιχνίδια που ενισχύουν την κινητική και τη γνωστική ανάπτυξη

fisher-price-vaftisi-13.jpg

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια για ένα μωρό είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εξασκήσει και να τελειοποιήσει τις κινητικές του δεξιότητες, γνωρίζοντας συγχρόνως καλύτερα τον κόσμο που το περιβάλλει.

Ακριβώς για αυτό, ένα παιχνίδι που αξίζει μία θέση στην καθημερινότητα κάθε μωρού, είναι το Εκπαιδευτικό Κινητό Τηλέφωνο 2 σε 1 της Fisher-Price®, ένα παιχνίδι που το μωρό μου δεν θέλει να αφήσει από τα χέρι του, αφού μέσα από τραγούδια, φράσεις, ήχους και φωτάκια, έρχεται σε μια πρώτη επαφή με τους αριθμούς, τα χρώματα και τα σχήματα, ενώ παρακινείται να εξασκεί τους μικρούς μύες των άκρων του.

Βέβαια, εξίσου διασκεδαστική είναι και η φορητή Εκπαιδευτική Κονσόλα Παιχνιδιού Παίζω και Μαθαίνω της Fisher-Price®, η οποία έχει κουμπιά και δύο λαβές, μαθαίνει στα παιδιά τα χρώματα και τα σχήματα, καθώς και να μετρούν από το 1 έως το 10. Και τα δύο παιχνίδια είναι εξοπλισμένα με το κουμπί «υδρόγειος», το οποίο αναπαράγει εκπαιδευτικό περιεχόμενο στα Αγγλικά.

#2 Ένα διασκεδαστικό λάπτοπ για κάθε αναπτυξιακό «σκαλοπάτι»

fisher-price-vaftisi-14.jpg

Πριν από τη βάφτιση του γιου μου, συνήθιζα και εγώ να πηγαίνω ρούχα ως δώρο στις βαφτίσεις. Ωστόσο, βλέποντας στην πράξη πόσο πιο χρήσιμο είναι και πόσο πολύ έχει αγαπήσει το μικρό μου το ρεαλιστικό Εκπαιδευτικό Λάπτοπ Παίζω και Μαθαίνω της Fisher-Price®, το οποίο δεν έχει αφήσει από τα χέρια του, εδώ και έναν χρόνο, έχω αλλάξει πλέον τακτική.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι μίμησης είναι μία εξαιρετική πρόταση για δώρο βάφτισης, καθώς χάρη στην τεχνολογία Smart Stages® μπορεί και προσαρμόζει το εκπαιδευτικό περιεχόμενο που διαθέτει, σύμφωνα με το στάδιο ανάπτυξής του παιδιού, οπότε το συντροφεύει για αρκετό καιρό. Τα κουμπιά, ο κύλινδρος, το πληκτρολόγιο εμπνέουν την περιέργεια του μωρού και του χαρίζουν ημέρες γεμάτες με… διασκεδαστική δουλειά!

#3 Μία στράτα που επιβραβεύει το μωρό σε κάθε του βήμα

fisher-price-vaftisi-15.jpg

Όπως και η προηγούμενη πρόταση, έτσι και η Εκπαιδευτική Στράτα με Σκυλάκι της Fisher-Price®, είναι ένα παιχνίδι εξοπλισμένο με την τεχνολογία Smart Stages®. Συνεπώς, το παιχνίδι διαθέτει τρία διαφορετικά επίπεδα μάθησης, για να μπορεί να ακολουθεί τον ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού. Φυσικά, κάθε επίπεδο περιλαμβάνει και ένα διαφορετικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, όπως τραγουδάκια, ήχους, μελωδίες και φράσεις, ενθαρρύνοντας το μωρό να περπατήσει και επιβραβεύοντας κάθε του βήμα.

Πιο αναλυτικά, στο Επίπεδο 1 η στράτα έχει επτά δραστηριότητες εξερεύνησης, στις οποίες συγκαταλέγεται ένα βιβλιαράκι για να γυρίζει το παιδί τις σελίδες, καθώς και πλήκτρα για να τα πατάει. Στο Επίπεδο 2 που είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά άνω των 12 μηνών, χάρη στο Σκυλάκι το μωρό μαθαίνει σχήματα και νέες λεξούλες στα Αγγλικά. Τέλος, στο Επίπεδο 3 που αφορά στην μίμηση, το μωρό ακούει ένα τραγουδάκι που «ζωντανεύει» μέσα από τις εικόνες του βιβλίου.

#4 Ένα δεινοσαυράκι που κάνει τη μάθηση πιο διαδραστική

fisher-price-vaftisi-16.jpg

Η φαντασία είναι «τροφή» για τη γνωστική ανάπτυξη των μωρών. Ακριβώς για αυτό, ένα δώρο που εμπνέει το παιδί να δημιουργήσει εικόνες στο μυαλό του, είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ωφέλιμο. Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι το συρόμενο χαριτωμένο δεινοσαυράκι της Fisher-Price®, το οποίο έχει χρωματιστές μπαλίτσες που χοροπηδούν στην πλάτη του, κάθε φορά που το παιδί το τραβάει ή το σπρώχνει.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα χαρίσει στο μωρό απολαυστικές στιγμές μάθησης, αφού διαθέτει τρία κουμπιά, τα οποία ενεργοποιούν εκπαιδευτικά τραγουδάκια, ήχους και φράσεις σχετικά με το αλφάβητο, την αρίθμηση και τα χρώματα. Με το κουμπί «υδρόγειο», το παιδί μπορεί να απολαύσει ένα περιεχόμενο στα Αγγλικά.

#5 Ένα εκπαιδευτικό τραπέζι που εστιάζει στην κινητική ανάπτυξη

fisher-price-vaftisi-17.jpg

Ένα εκπαιδευτικό τραπέζι δραστηριοτήτων είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξασκήσει ένα μωρό τις κινητικές του δεξιότητες, ενώ παίζει. Είναι σημαντικό το εκπαιδευτικό τραπέζι που θα επιλέξεις να έχει αρκετές λειτουργίες, ώστε να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού και αυτό να παραμένει όρθιο ή καθιστό, παίζοντας και τελειοποιώντας τον συντονισμό των άκρων του.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Fisher-Price® Παίζω & Μαθαίνω Εκπαιδευτικό Τραπέζι είναι μία εξαιρετική επιλογή. Διότι διαθέτει εννέα φωτάκια, περισσότερα από 120 τραγουδάκια, μελωδίες και φράσεις, καθώς και τέσσερα διαφορετικά μέρη για να επισκεφθεί το μωρό, όπως ο ζωολογικός κήπος και η φάρμα. Μάλιστα, χάρη στην τεχνολογία Smart Stages™, η οποία περιλαμβάνει τρία επίπεδα, θα συντροφεύει και θα διασκεδάζει για καιρό το παιδί, με τον πιο ωφέλιμο τρόπο.

Το σίγουρο είναι πως ακόμη και αν το μωρό δεν είναι σε μία ηλικία που να μπορεί να κατανοήσει απόλυτα το εκπαιδευτικό περιεχόμενο που περιλαμβάνουν τα παραπάνω παιχνίδια, αυτά παραμένουν μία ιδανική επιλογή δώρου για τη βάφτισή του. Όχι μόνο διότι θα δώσουν στο παιδί την ευκαιρία να παίξει, να πειραματιστεί ελεύθερα και να δεχθεί δεκάδες ερεθίσματα, αλλά επειδή τα συγκεκριμένα παιχνίδια της Fisher-Price® θα του συστήσουν τον κόσμο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, ενώ θα κάνει τα πρώτα του βήματα σε αυτόν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved