Τύποι μαμάδων που θα συναντήσεις στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ποιος τύπος είναι ο δικός σας;

Τύποι μαμάδων που θα συναντήσεις στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Γυναίκα κρατά ελληνική σημαία στα χέρια της

Bigstock

25η Μαρτίου - Μία εθνική εορτή που κάνει τους πάντες να βγουν από το σπίτι τους για να γιορτάσουν την Επανάσταση του 1821. Μια μέρα γεμάτη με την παρέλαση των παιδιών μας, βόλτες και μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Χωρίς τις μαμάδες όμως, αυτή η αργία θα ήταν διαφορετική μιας και 7 τύποι μαμάδων κάνουν αυτή τη μέρα ξεχωριστή, μοναδική και ανεπανάληπτη.

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά - Πού ξέρετε; Ίσως να ανήκετε σε κάποιους από αυτούς τους τύπους.

Η μαμά μαγείρισσα

Αυτή η σούπερ μαμά, πριν πάει στην παρέλαση ετοιμάζει τον μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ίσως να μυρίζει και λίγο σκόρδο όσο στέκεται στο πεζοδρόμιο για να καμαρώσει το βλασταράκι της. Βλέπετε από νωρίς το πρωί δοκίμαζε τον μπακαλιάρο για να δει αν ξαρμύρισε και έφτιαξε τη σκορδαλιά για να είναι έτοιμη. Συνήθως τονίζει στους διπλανούς της πόσο τέλεια σκορδαλιά φτιάχνει και φυσικά παινεύεται για το κουρκούτι του μπακαλιάρου της.

Η μαμά «Φώσκολος»

Θα καταλάβεις ποια είναι μόλις σηκώσεις το βλέμμα λίγο πιο ψηλά. Είναι εκείνη που έχει κάτσει στους ώμους του συζύγου της ή εκείνη που έχει ανέβει στα σκαμπό καφετέριας για να έχει καθαρό πλάνο από το παιδί της που παρελαύνει. Δεν θέλει να υπάρχει κανείς που να της κρύβει το παιδί της.

25h-martiou-parelasi-paidia.jpg

Κοριτσάκι ντυμένο Αμαλία κρατά την ελληνική σημαία στα χέρια

Bigstock

Η μαμά που πάει από τις 9 για την παρέλαση που αρχίζει στις 11

Τι και αν η παρέλαση αρχίζει στις 11. Αυτή η μαμά πάει από νωρίς, έχει σπαστό σκαμπό και κάθεται πρώτη πρώτη κρατώντας μάλιστα και θέση για τα μικρότερα παιδιά της, τον σύζυγό της και τους παππούδες.

Η μαμά «κουκουβάγια»

Μπορεί ο ένας τύπος μαμάς να παινεύεται για τον μπακαλιάρο που φτιάχνει, υπάρχει όμως και εκείνος ο τύπος που παινεύεται για το παιδί της που παρελαύνει κρατώντας τη σημαία. Επίσης φροντίζει να ενημερώσει τους γύρω ότι ο/η σημαιοφόρος είναι το παιδί της. Μπορεί να κλαίει και από περηφάνια.

Η μαμά «ντελάλης»

Αυτή η απίθανη μαμά είναι εκείνη που θα την ακούσεις να φωνάζει το όνομα του παιδιού της όταν θα περνάει από το σημείο που έχει στηθεί. «Κώστα, Κώστα, Κώστα, εδώ... η μαμά» φωνάζει κουνώντας τα χέρια της και χαιρετώντας το παιδί της για να τη δει. Είναι επίσης εκείνη η μαμά που θα φωνάξει ακόμη και στο παιδί της φίλης της ή της γειτόνισσάς της.

Η μαμά κουτσομπόλα

Είναι εκείνη η μαμά που θα πιάσει την κουβέντα όσο γίνεται η παρέλαση και θα «χάσει» το παιδί της. Μιλάει για την καθημερινότητά της, για όλα όσα θα κάνει μετά, λέει τα νέα της και όταν γυρίζει το κεφάλι της για να δει το παιδί της, εκείνο έχει ήδη φτάσει στο σημείο τερματισμού και τρέχει να το παραλάβει.

Η γκρινιάρα μαμά

Είναι η μαμά που θα τσακωθεί με τους πάντες. Θα θέλει να στηθεί πιο μπροστά από όλους για να δει το παιδί της και θα γκρινιάζει non stop μόλις δει ότι αυτό είναι ανέφικτο. Αύριο μπορεί επίσης να γκρινιάξει: α) επειδή έχει πολύ ή λίγο ήλιο, β) επειδή φυσάει, γ) επειδή δε βρίσκει να παρκάρει στο σημείο που θέλει, δ) επειδή αργούν να φέρουν τον μπακαλιάρο στην ταβέρνα, στ) για όλους τους παραπάνω λόγους και ακόμα τόσους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved