Μαμά γέννησε στο αυτοκίνητο και φωτογράφος απαθανάτισε τις στιγμές

Οι ιδιαίτερες φωτογραφίες της Μonet Nicole αποτυπώνουν τη μοναδικότητα της κάθε γέννας.

Μαμά γέννησε στο αυτοκίνητο και φωτογράφος απαθανάτισε τις στιγμές
Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι επαγγελματίας φωτογράφος και μαία με πολλά χρόνια εμπειρίας. Έχει φωτογραφίσει εκατοντάδες γέννες γυναικών και μέσα από το προφίλ της στο Instagram μοιράζεται εμπειρίες, σκέψεις και φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Η φωτογράφος πιστεύει ότι ο τοκετός είναι μία εμπειρία ιδιαίτερη, μοναδική που στιγματίζει κάθε γυναίκα που τη βιώνει. Πιστεύει επίσης ότι ο κάθε τοκετός έχει τη δική του μοναδικότητα την ποία προσπαθεί και να αναδείξει μέσα από τη δουλειά της.

Η φωτογράφος δημοσίευσε πρόσφατα μία σειρά από φωτογραφίες που τράβηξε κατά τη διάρκεια ενός τοκετού στο αυτοκίνητο.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό έγραψε στο Instagram:

«Πάντα λέω ότι αν και οι περισσότερες πρώτες γέννες εξελίσσονται σε μαραθώνιους… πραγματικά δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις. Και μετά τους λέω αυτήν την ιστορία.

Μία μαμά που θα έφερνε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, γεννούσε και με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι οι συσπάσεις είχαν ήδη ξεκινήσει. Σκόπευε να γεννήσει στο μαιευτήριο και έτσι ήξερε όλα όσα έπρεπε να κάνει εκείνη τη στιγμή. Να ξεκουραστεί, να φάει κάτι, να πιεί νερό. Μέσα σε μία ώρα, όμως, με πήρε τηλέφωνο ο σύζυγός της για να μου πει ότι τα πράγματα προχωρούσαν πιο γρήγορα. Άκουσα από το τηλέφωνο μία σύσπασή της και της είπα ότι ίσως να ήταν ώρα να πάνε στο μαιευτήριο.

Ο μπαμπάς με πήρε τηλέφωνο σχεδόν πέντε λεπτά αργότερα για να μου πει ότι είχαν σπάσει τα νερά. Άκουσα ακόμα μία σύσπαση και τους είπα ότι έπρεπε οπωσδήποτε να κατευθυνθούμε προς το ιατρικό κέντρο.

Άρπαξα τις τσάντες μου και μπήκα στο αμάξι.

Καθώς οδηγούσα στον δυτικό αυτοκινητόδρομο, είδα ότι με έπαιρνε ξανά ο μπαμπάς τηλέφωνο.

“Βλέπουμε το κεφάλι!”

Τους είπα να κάνουν στην άκρη το αυτοκίνητο και κάπως έτυχε να οδηγώ ακριβώς από πίσω τους. Όταν είδα το αμάξι τους, έκανα και εγώ στην άκρη και βγήκα από το αυτοκίνητο.

Ο μπαμπάς ήταν νευροχειρουργός και έτσι ήξερα ότι θα ήταν ήρεμος κάτω από πίεση. Και ήταν! Ένα ασθενοφόρο έτυχε να περνά λίγο παραδίπλα και μόλις είδαν τι συνέβαινε ήρθαν για βοήθεια.

Δοκίμασαν να την βγάλουν από το αυτοκίνητο για να την ξαπλώσουν στο φορείο, αλλά είπα “με τίποτα!” (ήδη γεννούσε).

Κατά κάποιον τρόπο εμπόδισα το προσωπικό για να μπορέσουν η μαμά και ο μπαμπά να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους με όσο το δυνατόν λιγότερη φασαρία. Και τα κατάφεραν περίφημα.

Ήμασταν κοντά στο ιατρικό κέντρο και έτσι αποφάσισαν να μεταφέρουν εκεί τη μαμά και το μωρό. Μπήκα και εγώ στο αυτοκίνητο για να προσφέρω λίγη ασφάλεια. Τα καταφέραμε μέχρι εκεί και η μαμά πήρε το μωρό της αγκαλιά.

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Μία γέννα πάντα σε εκπλήσσει. Δεν είναι όλες οι πρώτες γέννες χρονοβόρες. Εάν το μωρό έρχεται γρήγορα, παίρνεις βαριές ανάσες, και κάνεις αυτό και το κάνεις και καλά.»

Δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξε η Monet Nicole στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved