Το μητρικό γάλα στο μικροσκόπιο - Το βίντεο που θα σας εκπλήξει

Το πείραμα που εντυπωσίασε.

Το μητρικό γάλα στο μικροσκόπιο - Το βίντεο που θα σας εκπλήξει
Bigstock

Η Jansen Howard αποφάσισε να ανακαλύψει μόνη της ποια είναι η διαφορά μεταξύ του γάλακτος και του μητρικού γάλακτος όταν το μωρό της ήταν άρρωστο.

Ο πατέρας της είναι μικροβιολόγος και, επειδή η μητέρα της έχει καρκίνο, χρησιμοποιεί συχνά το μικροσκόπιό του για να κοιτάξει πιο προσεκτικά τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων της. Η Jansen διάβασε κάποτε ότι το μητρικό γάλα μπορεί να αλλάξει για να δώσει στα μωρά αυτό που χρειάζονται εκείνη τη στιγμή, γι' αυτό ενδιαφερόταν να δει πώς ήταν το δικό της όταν ένα από τα μωρά της ήταν άρρωστο.

Όταν ο πατέρας της τοποθέτησε μια σταγόνα σε μια διαφάνεια και την είδε στο μικροσκόπιο, όλη η οικογένεια έμεινε έκπληκτη! Το υγρό έμοιαζε σχεδόν σαν να ήταν ζωντανό.

«Παιδιά... αυτό είναι ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!», είπε. «Αυτός είναι ο ζωντανός υγρός χρυσός που ονομάζουμε μητρικό γάλα σε κίνηση!!!!» Τα σχήματα που μοιάζουν με φυσαλίδες στο βίντεό της είναι μόρια νερού και λίπους, μαζί με λευκά αιμοσφαίρια.

Το βίντεο γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον αν λάβετε υπόψη όλα τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο μητρικό γάλα και που δεν μπορούμε να δούμε σε αυτό το δείγμα, όπως: Υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, αμινοξέα, αντισώματα και ένζυμα.

Η Jansen αποφάσισε να δει τι θα γινόταν στο γάλα αν ανακάτευε μια μικρή ποσότητα φόρμουλας. Η διαφορά ήταν σίγουρα αισθητή, το δείγμα της φόρμουλας φαινόταν θαμπό χωρίς κανένα από τα μεγάλα μόρια λίπους και τα λευκά αιμοσφαίρια που είχε το δείγμα μητρικού γάλακτος.

Αν και υπάρχουν οφέλη από τη διατροφή με το γάλα σε σκόνη, τα οφέλη του θηλασμού είναι ξεκάθαρα και πολυάριθμα. Για παράδειγμα, στη φόρμουλα μπορείτε να βρείτε δύο διαφορετικούς τύπους αμινοξέων σε αντίθεση με το μητρικό γάλα που μπορεί να περιέχει 20 διαφορετικά αμινοξέα. 🤯

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved