Μεταφορά μητρικού γάλακτος - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πώς θα μεταφέρετε και θα διατηρήσετε το μητρικό γάλα;

Μεταφορά μητρικού γάλακτος - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Bigstock

Η μεταφορά του μητρικού γάλακτος μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση αν δεν είστε προσεκτικές και δεν τηρείτε όλους τους κανόνες. Ευτυχώς, σας έχουμε μερικές συμβουλές για να κάνετε τη διαδικασία εύκολη υπόθεση χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χάσετε μια σταγόνα γάλακτος. Εξάλλου έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι «κάθε σταγόνα, μετρά».

Πώς θα μεταφέρετε το μητρικό γάλα από το θήλαστρο στα σακουλάκια αποθήκευσης

Ένα tip για να ρίξετε το μητρικό γάλα σας από το θήλαστρο απευθείας σε ένα σακουλάκι αποθήκευσης είναι να χρησιμοποιήσετε το εξάρτημα που τραβά το γάλα από το στήθος σας, ως χωνί. Αρχικά, βάλτε το σακουλάκι μέσα σε ένα μπολ, έτσι ώστε αν χυθεί λίγο γάλα να πέσει μέσα στο μπολ και όχι στον πάγκο. Έπειτα, βάλτε το εξάρτημα του θήλαστρου μέσα στο σακουλάκι και στη συνέχεια ρίξτε μέσα το μητρικό γάλα. Κλείστε το σακουλάκι προσεκτικά και αποθηκεύστε το.

Πώς θα μεταφέρετε το μητρικό γάλα από το σακουλάκι αποθήκευσης στο μπιμπερό

Επειδή τα σακουλάκια αποθήκευσης εξοικονομούν χώρο τόσο στο ψυγείο όσο και την κατάψυξη, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε αρχικά το μητρικό γάλα. Ωστόσο, όταν έρχεται η στιγμή να μεταφέρετε το γάλα από το σακουλάκι αποθήκευσης στο μπιμπερό, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Για ακόμη μια φορά, βάλτε το μπιμπερό μέσα σε ένα μπολ και έπειτα πάλι με ένα χωνί που θα έχετε πλύνει και απολυμάνει καλά, ρίξτε το μητρικό γάλα από το σακουλάκι. Θα πρέπει να το κάνετε προσεκτικά.

Μεταφέροντας το μητρικό γάλα από το σπίτι... αλλού

Πολλές είναι εκείνες οι μαμάδες που θέλουν να κουβαλήσουν το μητρικό γάλα μαζί τους, ειδικά αν πρόκειται να ταΐσουν τα μωρά τους συγκεκριμένες ώρες. Επίσης, μπορεί κάποιες μαμάδες να χρειάζεται να αφήσουν τα μωρά τους σε συγγενικά πρόσωπα και μαζί να αφήσουν και τα γεύματα που θα χρειαστούν. Σε αυτή την περίπτωση το μητρικό γάλα θα πρέπει:

  • Να μεταφέρετε στο σακουλάκι αποθήκευσης ή το μπιμπερό μέσα σε εσωθερμική τσάντα που θα έχετε τοποθετήσει παγοκύστες (αν το είχατε στο ψυγείο και όχι την κατάψυξη)
  • Αν το γάλα το είχατε στην κατάψυξη και ξεπαγώσει, θα πρέπει να το χρησιμοποιήστε μέσα σε 4 ώρες και μην το ξανα-παγώσετε.
  • Τοποθετήστε το μητρικό γάλα στο ψυγείο αμέσως μόλις φτάσετε ή στην κατάψυξη εάν είναι ακόμα παγωμένο.

Προετοιμάζοντας το μητρικό γάλα που αντλήσατε για χρήση

Μπορείτε να δώσετε μητρικό γάλα στο μικρό σας με το μπιμπερό ή ένα κουτάλι. Ζεστάνετε το γάλα -είτε το έχετε στο σακουλάκι αποθήκευσης είτε στο μπιμπερό- βάζοντάς το σε μπεν μαρί (ζεστό νερό στην κατσαρόλα). Προσοχή στη θερμοκρασία. Δοκιμάστε στον καρπό του χεριού σας τη θερμοκρασία του γάλακτος έτσι ώστε να μην καεί το μικρό σας. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι όμοια με τη θερμοκρασία του σώματος.

Μη χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνετε το μητρικό γάλα, επειδή αυτό θα καταστρέψει κάποια από τα συστατικά του μητρικού γάλακτος. Επίσης μπορεί να ζεστάνει περισσότερο σε κάποια σημεία το γάλα, με αποτέλεσμα να «καεί» το μικρό σας όσο το πίνει.

πηγές: raisingchildren.net.au / thebokee.com

Μάθετε περισσότερα για την άντληση μητρικού γάλακτος στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για εσάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος παρακάτω.

pagkosmia-imera-antlisi-mitrikou-galaktos.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved