Tips για μαμάδες: Πώς θα καθαρίσετε τον λεκέ από αίμα στα ρούχα;

Το πώς θα καθαρίσετε τον λεκέ από αίμα στα ρούχα εξαρτάται από το εάν το αίμα έχει ξεραθεί ή όχι.

Tips για μαμάδες: Πώς θα καθαρίσετε τον λεκέ από αίμα στα ρούχα;
Bigstock

Σε ένα σπίτι με παιδιά οι λεκέδες από αίμα είναι σύνηθες φαινόμενο. Ο λεκές από αίμα θεωρείται δύσκολος και επίμονος, αυτό όμως μόνο εάν δεν γνωρίζετε τον σωστό τρόπο για να τον καθαρίσετε.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Λεκές από φρέσκο αίμα

Όπως ισχύει με όλους τους λεκέδες, έτσι και ο λεκές από αίμα καθαρίζεται πιο εύκολα όταν είναι φρέσκος. Στην περίπτωση αυτή δοκιμάστε τα εξής:

  • Βάλτε το ρούχο σε μία λεκάνη με κρύο νερό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το σημείο του λεκέ κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό βρύσης. Προσπαθήστε με τον τρόπο αυτό να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του λεκέ.
  • Στη συνέχεια τρίψτε τον με μία μπάρα σαπουνιού και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
  • Έπειτα βάλτε στον λεκέ λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων και τρίψτε καλά. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο και να το πλύνετε κανονικά.
lekes-apo-aima.jpg

Λεκές από ξεραμένο αίμα

Ο λεκές από ξεραμένο αίμα είναι πιο δύσκολο και χρειάζεται λίγο περισσότερη επιμονή για να καθαρίσει. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό με λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων.
  • Τρίψτε τον λεκέ με μία μπάρα σαπουνιού ή ειδικό υγρό απορρυπαντικό.
  • Εάν παρόλα αυτά δεν βλέπετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφήστε το ρούχο να μουλιάσει στο νερό με το απορρυπαντικό για περισσότερη ώρα και προσθέστε στο νερό με το απορρυπαντικό και λίγη αμμωνία (σε ¼ νερό, βάλτε 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό και 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία).
  • Ξεπλύνετε το ρούχο καλά και ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί. ΄

Άλλοι τρόποι να εξαφανίσετε τον λεκέ από αίμα στα ρούχα

Με αλάτι. Φτιάξτε μία πάστα από αλάτι και νερό και χρησιμοποιήστε την για να τρίψετε πολύ καλά το λεκέ αφού πρώτα τον ξεπλύνετε.

Με μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα μπορεί να αξιοποιηθεί και στην αφαίρεση των λεκέδων από αίμα. Όπως και παραπάνω, δημιουργήστε μία πάστα με μαγειρική σόδα και νερό. Τρίψτε την πάνω στον λεκέ, αφήστε την για τουλάχιστον 30 λεπτά και ξεπλύνετε το ρούχο κανονικά.

Με πληροφορίες από goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved