Πέντε συμβουλές που κάθε μαμά πρέπει να δώσει στην κόρη της

Συμβουλές που θα τη βοηθήσουν να πιστέψει στον εαυτό της και στις ικανότητές της.

Πέντε συμβουλές που κάθε μαμά πρέπει να δώσει στην κόρη της
Bigstock

Πολλά κορίτσια, ειδικά στη εφηβεία, δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Αρχίζουν να δίνουν περισσότερη σημασία στην εμφάνισή τους και γενικότερα στην εικόνα τους παρά στις ικανότητες και τα συναισθήματά τους.

«Η μάχη για την αυτοεικόνα των γυναικών συνεχώς εντείνεται και τα social media επιδρούν καθοριστικά στον τρόπο που μαθαίνουν να «βλέπουν» οι έφηβες τον εαυτό τους. Αλλά θέλω η εσωτερική πυξίδα της κόρης μου να είναι προσανατολισμένη στην αλήθεια», τονίζει η Stacey Sumereau, συγγραφέας και μητέρα, σε άρθρο της στο imom.com

Η ίδια πιστεύει ότι κάθε μαμά πρέπει να δώσει πέντε συμβουλές στην κόρη της που είναι και μεγάλες αλήθειες.

ef-zein-efiveia.jpg

Δε χρειάζεται να είσαι σέξι

Θέλω η κόρη μου να αγαπήσει και να γιορτάσει το όμορφο σώμα της όπως ακριβώς είναι. Θέλω να ξέρει ότι της αξίζει να την αγαπούν, όχι να τη χρησιμοποιούν .Σε μια κουλτούρα που ανάγει το σεξ σε ψυχαγωγική δραστηριότητα, θέλω να ξέρει ότι τόσο το σώμα της όσο και το σεξ είναι ιερά. Μια καλή σεξουαλική ζωή είναι αυτή που άλλος σέβεται αυτό που είσαι, όπως ακριβώς είσαι.

Δε χρειάζεται να είσαι διάσημη ή πλούσια

Θέλω η κόρη μου να ξέρει ότι η «περιουσία» της, είναι ο χαρακτήρας της, αυτό που είναι. Η αξία της δεν διπλασιάζεται αν φορά πανάκριβα ρούχα ή αν έχει περισσότερα χρήματα από τους φίλους της. Η απόκτηση χρημάτων με κάθε θησεία και η δημοσιότητα δεν είναι αυτοσκοπός και δεν σε κάνουν περισσότερο σημαντικό. Προσεύχομαι να είναι σε θέση να αποφασίσει τι είναι πραγματικά πολύτιμο για εκείνη.

Δε χρειάζεται να είσαι superwoman

H σύγχρονη γυναίκα δέχεται απίστευτη πίεση προκειμένου να ανταπεξέλθει σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Δεν χρειάζεται όμως να το κάνει μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι μπορεί. Πρέπει να μάθει να είναι απλά ο εαυτός της και οι άνθρωποι γύρω της θα εκτιμήσουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά της.

mamades-fovoudai-tin-efiveia.jpg

Δε χρειάζεται να φοράς επώνυμα και ακριβά ρούχα

Ο φιλόσοφος Rene Girard επινόησε τη φράση «μιμητική επιθυμία», που είναι η επιθυμία να έχουμε αυτό που θέλουν όλοι οι άλλοι. Θέλω η κόρη μου να είναι ικανοποιημένη με αυτό που της αρέσει πραγματικά. Δεν χρειάζεται να φορά επώνυμα ρούχα για να είναι αρεστή στους φίλους της ( ή αυτούς που θεωρεί φίλους). Τα κριτήριά της πρέπει να είναι άλλα και σίγουρα όχι τα πανάκριβα ρούχα.

Δε χρειάζεται να ακολουθείς το πλήθος

Θέλω η κόρη μου να είναι θαρραλέα και να αναζητά την αλήθεια ακόμα κι όταν δεν είναι δημοφιλής. Ξέρω ότι το να σκέφτεται κριτικά αντί να υιοθετεί αυτό που πιστεύουν όλοι οι άλλοι, θα τη βοηθήσει να ανακαλύψει την ουσία των πραγμάτων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved