Tips για μαμάδες: Απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες μπανάνας

Με μία μπανανόφλουδα μπορείτε να κάνετε πράγματα που δεν είχατε φανταστεί και αυτός είναι ένας λόγος για να αγαπήσετε τις μπανάνες λίγο παραπάνω.

Tips για μαμάδες: Απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες μπανάνας
Unsplash.com / Eiliv Aceron

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο παντός καιρού και εποχής. Είναι θρεπτικό, νόστιμο και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σε πληθώρα συνταγών. Οι μαμάδες λατρεύουν τις μπανάνες ακόμα παραπάνω και αυτό γιατί είναι ένα φρούτο που αρέσει στα παιδιά και δέχονται να το φάνε χωρίς γκρίνιες και παρακάλια.

Σήμερα όμως δεν θα δούμε τη διατροφική τους αξία ή λαχταριστές συνταγές για γλυκά και σνακ. Σήμερα, θα δούμε τις απίθανες χρήσεις της φλούδας τους, χρήσεις που θα σας εκπλήξουν και που θα προφέρουν εύκολες λύσεις στην καθημερινότητά σας.

Φλούδες μπανάνας: Χρήσιμοι τρόποι να τις αξιοποιήσετε

Γυαλίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας

Χειμώνας μπαίνει και τα δερμάτινα μποτάκια και sneakers έχουν την τιμητική τους αυτήν την εποχή. Τι μπορείτε να κάνετε; Τρίψτε με την εσωτερική πλευρά μίας μπανανόφλουδας όλη την εξωτερική πλευρά του παπουτσιού. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό και στεγνό πανί και θα παπούτσια σας θα λάμψουν, σαν καινούρια.

Tip: Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε φλούδες από όσο το δυνατόν πιο ώριμη μπανάνα.

Ενυδατώστε τα πόδια σας

Οι φλούδες μπανάνας είναι πλούσιες σε αμινοξέα και βιταμίνες Α,B,C και Ε, συστατικά που προσφέρουν ενυδάτωση και θρέψη στα ξηρά και σκασμένα πόδια. Με την εσωτερική πλευρά μία φλούδας μπανάνας τρίψτε τα πέλματα, τις φτέρνες, την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα. Αφήστε τα συστατικά της μπανανόφλουδας να δράσουν και ξεπλύνετε με νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τρεις με τέσσερις μέρες.

Μειώστε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Η μπανάνας και η φλούδα της περιέχει συστατικά εξαιρετικά ωφέλιμα για την επιδερμίδα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι πολλά προϊόντα ομορφιάς όπως μάσκες και κρέμες, έχουν την μπανάνας ως βασικό υλικό.

Τι μπορείτε να κάνετε: Κόψτε τη φλούδα σε μικρότερα κομμάτια και τοποθετήστε τα κάτω από τα μάτια. Αφήστε τη φλούδα να δράσει από 15 λεπτά έως μισή ώρα και πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα σαπούνι προσώπου.

Αντιμετωπίστε την ακμή

Η φλούδα μπανάνας έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και δρα ευεργετικά σε δέρματα με ακμή. Τρίψτε την εσωτερική πλευρά της φλούδας στα σημεία του προσώπου που το πρόβλημα είναι πιο έντονο και αφήστε την να δράσει για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Κάντε τα δόντια σας πιο λευκά

Η φλούδα μπανάνας περιέχει μέταλλα όπως το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το κάλιο τα οποία αφαιρούν τους λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών. Κάντε τα δόντια σας πιο λευκά δοκιμάζοντας το εξής:

Τρίψτε με την εσωτερική πλευρά της φλούδας μπανάνας τα δόντια σας μέχρι να σχηματιστεί πάνω τους μία πάστα. Αφήστε τη να δράσει για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε τα δόντια σας κανονικά με την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμά σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία για αρκετές ημέρες και σύντομα θα δείτε αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε το ως λίπασμα για τα φυτά σας

Τα θρεπτικά συστατικά που έχουν οι φλούδες μπανάνες τις καθιστούν ιδανικές και για τη φροντίδα των φυτών σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τις μπανανόφλουδες σε λεπτές λωρίδες και να τις θάψετε κοντά στις ρίζες των φυτών σας.

Με πληροφορίες από purewow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved