Quotes για τον μητρικό θηλασμό μέσα από εικόνες

Αυτά τα quotes για τον μητρικό θηλασμό αξίζει να τα διαβάσει κάθε μαμά.

Quotes για τον μητρικό θηλασμό μέσα από εικόνες
Bigstock

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό. Η καθιέρωση της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού σε παγκόσμιο επίπεδο έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον θηλασμό και την ανάδειξη της σημασίας του για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνουν τον αποκλειστικό θηλασμό τουλάχιστον για τους πρώτους έξι μήνες, ενώ συμβουλεύουν τις μητέρες να συνεχίσουν να θηλάζουν τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο ζωής του παιδιού, καθώς τα οφέλη μέχρι και αυτήν την ηλικία εξακολουθούν να είναι πολλά.

Μητρικός Θηλασμός: Τα σημαντικά οφέλη και η μαγικό μητρικό γάλα

Το μητρικό γάλα προσφέρει στο μωρό ακριβώς τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, περιέχει αντισώματα και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Εντυπωσιακό είναι ότι η σύστασή του αλλάζει ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του μωρού, ιδιαίτερα τον πρώτο μήνα μετά τη γέννησή του. Δεν είναι τυχαίο ότι το μητρικό γάλα λέγεται «λευκό αίμα», ονομασία που αναδεικνύει ακριβώς το πόσο πολύτιμο είναι για το μωρό.

Επίσης, ο θηλασμός ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους, βοηθά στην διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους του και παρέχει στο μωρό ασφάλεια και ηρεμία.

Για τη μητέρα, τα οφέλη είναι εξίσου σημαντικά. Ο θηλασμός βοηθά στην πιο γρήγορη επαναφορά της μήτρας στο αρχικό της μέγεθος, μειώνει την αιμορραγία μετά τον τοκετό, αλλά και τις πιθανότητες για επιλόχειο κατάθλιψη, όπως δείχνουν έρευνες των τελευταίων δεκαετιών.

Μητρικός θηλασμός: Quotes που κάθε μαμά αξίζει να διαβάζει

https://www.instagram.com/p/CkdEgFQK7Dt

Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα δώρο της φύσης προς τον άνθρωπο και έχουν γραφτεί πολλά για να υμνήσουν την μαγεία του.

Στην gallery που ακολουθεί έχουμε συγκεντρώσει quotes για την ουσία του θηλασμού, αλλά και για τα στερεότυπα που υπάρχουν.

Δείτε όλο το αφιέρωμα για την Εβδομάδα Θηλασμού 2022 εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved