Τοκετός στο νερό: Το φωτογραφικό άλμπουμ μίας γέννας

Η φωτογράφος Monet Nicole απαθανατίζει τις ιδιαίτερες στιγμές του τοκετού στο νερό.

Τοκετός στο νερό: Το φωτογραφικό άλμπουμ μίας γέννας
Instagram / monetnicolebirths

Ο τοκετός στο νερό γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα στο σπίτι ή σε ειδικούς χώρους με τη βοήθεια των μαιών. Σημαντική προϋπόθεση για να επιτρέψει ο γιατρός τη γέννα στο νερό είναι η εγκυμοσύνη να μη θεωρείται υψηλού κινδύνου και να μην υπάρχουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της κύησης.

Στο εξωτερικό, ο τοκετός στο νερό είναι αρκετά δημοφιλής και μάλιστα πολλοί είναι οι γονείς που προσλαμβάνουν επαγγελματίες φωτογράφους για να απαθανατίσουν τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα. Η Monet Nicole είναι μία από τις πιο καταξιωμένες και το επαγγελματικό της προφίλ στο Instagram μετρά πάνω από 159 χιλιάδες ακολούθους.

Σε μία από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις της, η φωτογράφος δημοσίευσε μία σειρά φωτογραφιών από μία γέννα στην οποία παρευρέθηκε. Ο τοκετός έγινε στο νερό και η Monet απαθανάτισε την αναμονή, τη στιγμή που το μωρό ήρθες στον κόσμο, την πρώτη αγκαλιά.

Η φωτογράφος έγραψε στην ανάρτησή της:

«Αγαπώ αυτή τη γέννα.

Μπορείτε να νιώσεις όλη την προσπάθεια, το συναίσθημα, την αγάπη στο κάθε ένα από αυτές τις φωτογραφίες.

Επίσης οι πρωινές γέννες θα έχουν πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ο ήλιος ανατέλλει. Η μέρα ξεκινά και μία καινούρια ζωή έρχεται στον κόσμο μας.»

Η Monet αναφέρει στην προσωπική της ιστοσελίδα ότι θέλει μέσα από τη δουλειά της να αναδείξει την ωμή ομορφιά της γέννας. Και το πετυχαίνει. Οι φωτογραφίες της δεν ωραιοποιούν καταστάσεις, αλλά αποτυπώνουν με απόλυτο ρεαλισμό την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα της στιγμής.

Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες που δημοσίευσε πρόσφατα από τον τοκετό στο σπίτι, κλέβουν τις εντυπώσεις η συγκίνηση της μαμάς όταν κρατά το μωρό της αγκαλιά αλλά και η πρώτη γνωριμία του νεογέννητου με το μεγαλύτερο αδερφάκι του.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved