Είσαι μαμά; Πώς θα γνωρίσεις άλλες μαμάδες

Φιλία μεταξύ μαμάδων: Συμβουλές για το πώς θα κάνετε φίλες μαμάδες

Είσαι μαμά; Πώς θα γνωρίσεις άλλες μαμάδες
Bigstock

Μπορεί να είχατε πολλούς φίλους πριν από το μωρό σας, αλλά όταν γίνατε μαμά, είναι δύσκολο να κατανοήσουν οι φίλοι σας που δεν έχουν παιδιά το τι βιώνετε, και είναι φυσιολογικό να επιθυμείτε να κάνετε παρέα και με μαμάδες.

Μαμάδες μίλησαν στο mom.com και εξηγούν πώς μπορεί μια μαμά να κάνει φίλες μαμάδες και μάλιστα να τις κρατήσει.

Πώς μπορείτε να κάνετε φίλες άλλες μαμάδες;

Ψάξτε για δραστηριότητες όπου θα βρείτε άλλες μαμάδες

«Μου αρέσουν όλα τα είδη γυμναστικής, ενώ λοιπόν απολαμβάνω και προτιμώ να πηγαίνω μόνη μου στο γυμναστήριο, αναζητώ ταυτόχρονα διασκεδαστικά μαθήματα γυμναστικής στη γειτονιά μου, όπου συμμετέχουν και άλλες μαμάδες. Σήμερα, χάρη της γυμναστικής, κάνω παρέα και με άλλες μαμάδες».

— Johanna Torres, μαμά τριών παιδιών

Βρείτε μαμάδες με παρόμοια ενδιαφέροντα

«Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο εάν τα παιδιά σας είναι λίγο μεγαλύτερα, καθώς δεν θα έρχεστε σε επαφή τόσο πολύ με τις μαμάδες στο σχολείο. Έχω ανακαλύψει ότι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους είναι να κάνετε γιόγκα, ή ζούμπα, ή γενικότερα να βρείτε κάποιο χόμπι που θα σας ενδιαφέρει. Με αυτό τον τρόπο, θα κάνετε νέες γνωριμίες με άλλες γυναίκες που εκτός από την μητρότητα, θα έχετε και ακόμα ένα κοινό σημείο αναφοράς, την αγάπη σας για το συγκεκριμένο άθλημα».

— Mary Hawkins, μαμά ενός παιδιού

Μην ντρέπεσαι

«Βρείτε μαμαδίστικες ομάδες στο Facebook. Μην ντρέπεστε, συστήστε τον εαυτό σας σε μαμάδες που θα συναντήσετε στο πάρκο. Ψάξτε για τρέχουσες εκδηλώσεις στην γειτονιά σας. Για παράδειγμα, η βιβλιοθήκη που είναι στη δική μου γειτονιά, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις. Εγώ έκανα νέες φίλες, εκεί».

— Bonnie Gonzalez, μαμά δύο παιδιών

Εκτός όμως από τις δικές σας ασχολίες, θα βοηθήσουν και οι δραστηριότητες του παιδιού σας, στο να κάνετε φίλες μαμάδες.

«Όταν το παιδί είναι στην εκάστοτε δραστηριότητά του, δεν υπάρχει τίποτα άλλο για τις μαμάδες να κάνουν παρά να κάθονται και να παρακολουθούν, επομένως είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια εύκολη συνομιλία».

— Άσλι Άνταμς, μαμά ενός παιδιού

Με πληροφορίες από: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved