«Το σώμα μιας μαμάς κάνει υπερωρίες»

«Ένα σώμα με γεμάτα χέρια και γεμάτη καρδιά είναι απλά πανέμορφο»

«Το σώμα μιας μαμάς κάνει υπερωρίες»
Instagram / monicafaxonphoto

«Δεν γέννησε απλά ένα παιδί, γέννησε μία σειρά από ανασφάλειες για το πρήξιμο, το χαλαρό δέρμα, τις έντονες φλέβες, τις ραγάδες και τόσα πολλά ακόμα.

Το σώμα της έγινε αγνώριστο.

Και κάπως έτσι, το έκρυψε κάτω από στρώσεις ρούχων, στο photoshop, σε έναν καλό φωτισμό ή απέφευγε τις φωτογραφίες και έφτιαξε χώρο στις ντουλάπα της για όλα αυτά τα στενά τζιν που ήλπιζε κάποια στιγμή να ξαναβάλει.

Όλο αυτό όμως το κρυφτό στα άνετα και φαρδιά ρούχα μπορεί να γίνει εξαντλητικό.

Και μία σε μία μαμά αξίζει να λάμπει. Γιατί το σώμα της κάνει υπερωρίες.

Το σώμα της δημιούργησε έναν άνθρωπο, έκλαψε πιο δυνατά και περισσότερο από όσο έχει κλάψει ποτέ από ευτυχία, βίωσε την απόλυτη αγάπη, τόση που σε κάνει να πονάς, πρήστηκε με περηφάνεια.

Και τώρα έχει ένα υπέροχο μωρό στην αγκαλιά της το οποίο της θυμίζει ότι το σώμα που τόσο πασχίζει να κρύψει, είναι ένα δώρο. Και όπως και αν είναι, του αξίζει να λάμπει στον ήλιο αυτό το καλοκαίρι.

Γιατί αν μία μαμά θέλει να πάει στην παραλία, τότε το σώμα της είναι έτοιμο για παραλία.

Εάν θέλει να βάλει ένα στενό τζιν, τότε είναι έτοιμο για το στενό τζιν.

Εάν θέλει να βάλει σορτσάκι και κοντή μπλούζα, είναι έτοιμο για αυτό.

Επομένως, μαμάδες κάντε ό,τι θέλετε με τα παιδιά σας. Γιατί ένα σώμα με γεμάτα χέρια και γεμάτη καρδιά είναι απλά πανέμορφο»

soma-meta-ton-toketo-foto.jpg

Την παραπάνω ανάρτηση στο Instagram έκανε η φωτογράφος Monica Faxon με αφορμή μία σειρά φωτογραφιών που τράβηξε. Η πρώτη φωτογραφία είναι η παραπάνω και δείχνει ακριβώς αυτό για το οποίο μιλάει η Monica: ένα γυναικείο σώμα μετά τον τοκετό, με τις ραγάδες, το χαλαρό δέρμα και τα σημάδια, που είναι τέλειο ακριβώς λόγω των ατελειών του.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved