Αντιδράσεις μαμάδων λίγα λεπτά μετά τον τοκετό - Mοναδικές φωτογραφίες

Πώς αντιδρούν οι μαμάδες όταν πρωτοαντικρίζουν το νεογέννητο μωρό τους.

Αντιδράσεις μαμάδων λίγα λεπτά μετά τον τοκετό - Mοναδικές φωτογραφίες
Instagram @ birthstoriesbyalexandriamooney

Μετά από εννέα μήνες ήρθε η μεγάλη στιγμή την οποία με τόση λαχτάρα αλλά και άγχος περιμένει η κάθε εγκυμονούσα: τη στιγμή της γέννας.

Παρά τα έντονα αντιφατικά συναισθήματα, η προσμονή για τον ερχομό του μωρού είναι μεγάλη και η μόνη ευχή είναι όλα να πάνε καλά.

Όταν λοιπόν γεννά και μπορεί να κρατήσει το μωρό στην αγκαλιά της, τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια το βάθος των συναισθημάτων της.

Ίσως μόνο ο φωτογραφικός φακός μπορεί να απαθανατίσει αυτές τις δυνατές στιγμές όπου η μάνα ξεσπά σε κλάματα χαράς και ανακούφισης ή διαγράφεται στο πρόσωπό της ένα αχνό χαμόγελο ευτυχίας.


https://www.instagram.com/p/CefRnW1tSn1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι αλλαγές στον εγκέφαλο της μητέρας

Ήδη, από την περίοδο της εγκυμοσύνης καταγράφονται σημαντικές αλλαγές στον εγκέφαλο της γυναίκας, κυρίως λόγω των ορμονών και συνεχίζονται και μετά τον τοκετό.

Ερευνητές θεωρούν ότι οι αλλαγές στον εγκέφαλο μίας γυναίκας όταν γίνεται μητέρα έχουν ένα πολύ σημαντικό σκοπό: την ενσυναίσθηση. Σύμφωνα με μελέτες, οι μαμάδες ανταποκρίνονται σε διάφορες συμπεριφορές του μωρού όπως το κλάμα, ο ύπνος, η αγκαλιά με αύξηση της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν μία μητέρα δένεται με το μωρό της φροντίζοντας τις ανάγκες του, το μέρος του εγκεφάλου της που διαχειρίζεται την ενσυναίσθηση στην πραγματικότητα μεγαλώνει.


https://www.instagram.com/p/Cda-97TOTy-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φωτογραφίες με αντιδράσεις μαμάδων

Η Alexandria Mooney φροντίζει μέσα από τις φωτογραφίες της να καταγράψει τα συναισθήματα στο πρόσωπο της μητέρας όταν παίρνει για πρώτη φορά το μωρό στην αγκαλιά της.

Άλλη κλαίει, άλλη χαμογελάει, άλλη νιώθει ανακούφιση που όλα πήγαν καλά.

Όλες ανεξαιρέτως πάντως νιώθουν απέραντη ευτυχία για το μωρό που κρατούν στην αγκαλιά τους.

Στη gallery που ακολουθεί αξίζει να δείτε αυτές τις τόσο ξεχωριστές φωτογραφίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved