Μαμά TikToker δωρίζει το μητρικό γάλα που της περισσεύει και παρακινεί και άλλες να κάνουν το ίδιο

«Το μόνο που ήξερα είναι ότι  το σώμα μου παράγει περισσότερο γάλα από αυτό που χρειάζεται ο γιος μου σε μία μέρα» αναφέρει η νεαρή μητέρα.

Μαμά TikToker δωρίζει το μητρικό γάλα που της περισσεύει και παρακινεί και άλλες να κάνουν το ίδιο
Instagram / luciebfink

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται στην Αμερική η κρίση του βρεφικού γάλακτος. Μετά και το κλείσιμο της εταιρείας Abbott Nutrition στο Michigan τον περασμένο Φλεβάρη, τα αποθέματα του βρεφικού γάλακτος έχουν μειωθεί σημαντικά απειλώντας την υγεία των βρεφών που τρέφονται αποκλειστικά από αυτό.

Μία μαμά TikToker δωρίζει το μητρικό γάλα που της περισσεύει σε άλλες γυναίκες που δεν μπορούν να θηλάσουν καθόλου ή δεν παράγουν επαρκή ποσότητα μητρικού γάλακτος.

Η Lucie Fink μοιράστηκε την απόφασή της με τους ακολούθους της σε TikTok και Instagram και παρακίνησε γυναίκες που παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες μητρικού γάλακτος από αυτές που χρειάζονται, να κάνουν το ίδιο.

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να δωρίσω γάλα» αναφέρει στην ανάρτησή της. «Δεν ήξερα ποτέ κανέναν που να το έχει κάνει».

Η Fink δεν διστάζει να δημοσιεύσει στα κοινωνικά μέσα ακόμα και πιο ιδιαίτερες και προσωπικές της στιγμές. Τον περασμένο Νοέμβριο που γεννήθηκε ο γιος της, Μilo, η νεαρή μητέρα μοιράστηκε στιγμιότυπα από τον τοκετό και τις μέρες που ακολούθησαν με το νεογέννητο στο σπίτι.


https://www.instagram.com/p/CWwAbGMr72F/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σε ό,τι αφορά την άντληση του μητρικού γάλακτος, όμως, παραδέχεται ότι και για την ίδια ήταν ένα μυστήριο. «Οι μαμάδες δεν συνηθίζουν να μοιράζονται φωτογραφίες ενώ αντλούν μητρικό γάλα» αναφέρει και ξεκίνησε η ίδια να δημοσιεύει βίντεο με τίτλο «Άντλησε μαζί μου». «Ήταν κάτι που δεν είχα ξανακάνει και το κοινό μου το βρήκε εκπληκτικό».

«Το μόνο που ήξερα είναι ότι το σώμα μου παράγει περισσότερο γάλα από αυτό που χρειάζεται ο γιος μου σε μία μέρα» είπε. Οι ακόλουθοί στα κοινωνικά μέσα την παρότρυναν να μην πετάει το μητρικό γάλα και αντ’ αυτού να το δωρίζει, κάτι το οποίο δεν ήξερε καν ότι είναι εφικτό.

Η Fink έψαξε και ενημερώθηκε για την τράπεζα του μητρικού γάλακτος και ακολούθησε την όλη διαδικασία για να μπορέσει να δωρίζει μητρικό γάλα. «Η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ εύκολη», αναφέρει. Η Fink ξεκίνησε να το κάνει αυτό πριν ξεσπάσει η κρίση του μητρικού γάλακτος, όπως λέει όμως και η ίδια πλέον είναι πιο σημαντικό από ποτέ και ελπίζει με το να μοιραστεί το δικό της ταξίδι να παρακινήσει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Πηγή: CNN

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved