«Ναι, είσαι καλή μαμά» - Αυτά τα σκίτσα ενθαρρύνουν τις μητέρες να πιστέψουν στον εαυτό τους

H επιλόχεια κατάθλιψη, οι ενοχές και οι ανασφάλειες μπορούν να κλονίσουν σε μεγάλο βαθμό την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση μιας μητέρας. 

«Ναι, είσαι καλή μαμά» - Αυτά τα σκίτσα ενθαρρύνουν τις μητέρες να πιστέψουν στον εαυτό τους
instagram @ mommingwithtruth

H Jamina Bone, ειδική παιδαγωγός, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους, υπέφερε από έντονη επιλόχεια κατάθλιψη. Αργησε να το συνειδητοποιήσει και απλά ένιωθε ότι είναι ανάξια μάνα.

«Λόγω της δουλειάς μου έψαχνα διαρκώς πώς μπορώ να κάνω το καλύτερο και όλα τα είχα υπό έλεγχο… Σχεδίαζα δραστηριότητες που μπορούσα να κάνω περιορίζοντας το χρόνο μπροστά στην οθόνη και εκμεταλλευόμουν κάθε ευκαιρία για μάθηση.Όταν απέκτησα παιδιά, ήμουν σίγουρη ότι μπορώ να έχω τα πάντα υπό έλεγχο. Όμως βιώνοντας την κατάθλιψη, ένιωσα ότι περπατούσα σε κινούμενη άμμο», περιγράφει στο Bored Panda.


https://www.instagram.com/p/CaU7OP2sg0V/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ένιωθε συντετριμμένη, ανάξια μητέρα και εγωίστρια που ήθελε να ξεφύγει από όλη αυτή την κατάσταση. «Οι αρνητικές σκέψεις με είχαν κατακλύσει και συχνά φανταζόμουν τρομακτικά πράγματα από το να βλάψω τον εαυτό μου μέχρι το θάνατο του μωρού μου. Η απομόνωση τους πρώτους μήνες και η έλλειψη ύπνου ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την κατάθλιψη καθώς και ότι δεν αντιμετώπισα σωστά την ξαφνική απώλεια της πεθεράς μου από καρκίνο όταν ήμουν έγκυος», θυμάται η Jamina Bone.

Δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι είχε κατάθλιψη.


https://www.instagram.com/p/CZwtVwetkvB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Απλώς νόμιζε ότι απέτυχε ως μητέρα.

Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, η Bone κατάφερε να ξεφύγει από το τέλμα.


https://www.instagram.com/p/CZwtVwetkvB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τώρα, ως μαμά των δύο παιδιών ενθαρρύνει μέσα από τα σκίτσα της τις «μαμάδες που δεν είναι τέλειες» να αγκαλιάσουν τον εαυτό τους και να μη δίνουν σημασία στα κοινωνικά στερεότυπα ούτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


https://www.instagram.com/p/CZUYBkjNrUz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αποτυπώνοντας καθημερινές καταστάσεις υπενθυμίζει σε όλους και ειδικά στις μητέρες, ότι κάθε γυναίκα μπορεί να έχει ανασφάλειες και να αμφισβητεί τον εαυτό της. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή σύζυγος και/ ή μαμά.


https://www.instagram.com/p/CY6iz4UOFvV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μπορεί να νιώθει απογοητευμένη και να είναι καλή μαμά. Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνει ο εαυτός της και να αδιαφορεί για την επίπλαστη ευτυχία...

Δείτε κι άλλα σκίτσα της στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved