Μαμά και σπουδές: Ποτέ δεν είναι αργά, σε όποια ηλικία και αν είσαι

  • Γιατί μια μαμά να αποφασίσει να σπουδάσει
  • Η ζωή μιας γυναίκας δεν σταματάει όταν γίνεται μανούλα, ούτε σταματάει, αλλά ούτε και ολοκληρώνεται
Μαμά και σπουδές: Ποτέ δεν είναι αργά, σε όποια ηλικία και αν είσαι
Photo by Clay Banks on Unsplash

Καμιά φορά, οι λόγοι που επιστρέφει κάποιος στα θρανία σε μεγάλη ηλικία είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς που θα σκεφτόμασταν.

Γιατί μια μαμά να αποφασίσει να σπουδάσει;

  • Για μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση
  • Γιατί ποτέ δεν είναι αργά
  • Γιατί αποφάσισε να θέσει προσωπικούς στόχους
  • Για να γίνει φωτεινό παράδειγμα για τα παιδιά της
  • Γιατί θέλει να αλλάξει καριέρα
  • Γιατί είναι υπέρ της δια βίου μάθησης

Η ζωή μιας γυναίκας δεν σταματάει όταν γίνεται μανούλα, ούτε σταματάει, αλλά ούτε και ολοκληρώνεται

Μια γυναίκα πρέπει να πετάει μόνη της, να έχει τα δικά της φτερά και φωνή. Mια γυναίκα που έχει προσωπικές φιλοδοξίες και όνειρα, που έχει μια σπίθα μέσα της για το... κάτι παραπάνω, για μια ζωή διαφορετική από αυτή που ζει, για μια ζωή που θα βάζει εκείνη τους κανόνες και τα όρια στον εαυτό της, αυτό είναι αξιοθαύμαστο!

Πολλές μαμάδες θέλουν να σπουδάσουν αλλά δεν έχουν χρόνο ή φοβούνται τα επικριτικά βλέμματα στο Πανεπιστήμιο από τους νέους φοιτητές.

Αυτές είναι απολύτως λογικές σκέψεις, αλλά είναι και δικαιολογίες. Ο άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα και δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη θέληση!

spoudes mamas se megali ilikia

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Μην λέτε στον εαυτό σας "Δεν έχω χρόνο"

Αν ο χρόνος είναι το πρόβλημα, τότε ζητήστε βοήθεια, από τον άντρα, την οικογένεια, τους φίλους σας ή ακόμα και από μια γυναίκα που θα φροντίζει τα παιδιά σας σε περίπτωση που είναι σε μικρή ηλικία.

Αν φοβάστε τις κακές τις γλώσσες…τότε ένα θα σας πω! "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!". Οι κακοπροαίρετες κουβέντες είναι ως επί το πλείστων προϊόν ζήλειας.

Συνεπώς, αν εσάς "το λέει η ψυχούλα σας" και θέλετε να σπουδάσετε στα 40,50,60,70 σας, τότε αυτό έχει λέξη. Ξέρετε πως ονομάζεται; Μαγκιά, θάρρος και τόλμη!

Θυμάστε την γιαγιά του Σπύρου στο Παρά Πέντε; Και ποιος δεν συγκινήθηκε με τη δύναμη ψυχής που είχε αυτή η σούπερ γιαγιά! Ποιος ένιωσε λύπηση για εκείνη; Κανείς! Οι πιο πολλοί νιώσαμε θαυμασμό, και πήραμε δύναμη για να σταματήσουμε να βρίσκουμε εμπόδια και δικαιολογίες και να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα!

Είσαι μαμά και αυτό είναι υπέροχο, αλλά είσαι και γυναίκα, και άνθρωπος που έχει ανάγκη από εξέλιξη, γνώση, ζωή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved