Το μυστικό της μαμάς για γλυκά και burger στη στιγμή: Δύο συνταγές που δεν πρέπει να χάσετε!

Δύο πράγματα θέλει να είναι σε θέση «γλιτώσει» κάθε σύγχρονη μαμά στις μέρες μας, ώστε η καθημερινότητά της να μην «κολλήσει» πουθενά: Χρόνο και περιττό κόπο.

Το μυστικό της μαμάς για γλυκά και burger στη στιγμή: Δύο συνταγές που δεν πρέπει να χάσετε!

Χρόνο, διότι για καμία από εμάς δεν φτάνει ποτέ για όλα όσα θέλουμε να κάνουμε και περιττό κόπο, διότι κάθε στιγμή κοπιάζουμε για να είναι οι αγαπημένοι μας καλά, υγιείς κι ευχαριστημένοι -και πρώτα από όλους, τα παιδιά μας!

Σπαταλώντας, λοιπόν, περισσότερο χρόνο και κόπο από όσο απαιτείται σε δραστηριότητες μέσα στην ημέρα μας που μπορούμε να κάνουμε «αλλιώς», το μόνο που κερδίζουμε είναι να «κολλάμε». Το πιο τρανό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης είναι το πλύσιμο των σκευών, που χρησιμοποιούμε αφού μαγειρέψουμε. Διότι για να ετοιμάσουμε πεντανόστιμα και ευφάνταστα γεύματα, μαζί με τα παιδιά μας, συνήθως, λερώνουμε πολύ και πολλά αντικείμενα. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να μην κολλήσουμε μπροστά από τον νεροχύτη της κουζίνας μας περισσότερο από τον απολύτως απαιτούμενο χρόνο. Πώς; Με το να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας νέες συνήθειες και νέες συνταγές που θα αλλάξουν όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα!

Το burger της μαμάς ανεβαίνει επίπεδα

Δύσκολα θα βρεθεί μικρός -αλλά και μεγάλος- που να μην απολαμβάνει ένα πεντανόστιμο burger: Η δυνατότητα επιλογής υλικών, σε συνδυασμό με το ψωμάκι και το αφράτο μπιφτέκι είναι το «κλειδί» για να μένει όλη η οικογένεια χορτάτη και ευχαριστημένη το ίδιο. Άλλος μπορεί να το τρώει χωρίς τυρί, άλλος χωρίς σως, άλλος με λαχανικά κι άλλος σκέτο. Το σίγουρο είναι όμως, πως όλοι θα το «τιμήσουν» και γι’ αυτό, είναι από τις «ασφαλείς» επιλογές των μαμάδων. Ας δούμε, λοιπόν, μία συνταγή για πολύ νόστιμα και θρεπτικά μπιφτέκια, αλλά και το πώς θα τα μετατρέψουμε σε χορταστικά burger.

Σε κάθε περίπτωση, βασικό στοιχείο κάθε πετυχημένου burger είναι πρωτίστως το μπιφτέκι και η παρακάτω συνταγή μπορεί να το διασφαλίσει απολύτως.

sanitas 26.4 2

Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια μας (συνολικά έξι για τη συγκεκριμένη συνταγή), θα χρειαστούμε στην κουζίνα μας τα εξής υλικά:

  • 750 γρ. με 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (μπορούμε να επιλέξουμε εμείς το ποσοστό λίπους που επιθυμούμε)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 8 κ.σ. νιφάδες βρώμης, τριμμένες
  • 1-2 κ.σ. ξίδι
  • 2 αβγά
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • ½ κ.γ. σόδα φαγητού
  • Ρίγανη, ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και στη συνέχεια, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν ξεκινάμε το πλάσιμο με τον κιμά, προσθέτοντας τις νιφάδες βρώμης, τα αβγά και τα μυρωδικά, ενώ αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά, στους 180°.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, όπου έχουμε απλώσει SANITAS αντικολλητικό χαρτί. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Το στάδιο αυτό είναι το πιο σημαντικό για να πάρουν τα μπιφτέκια μας τη γεύση που θέλουμε. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ταψί με τα μπιφτέκια στον φούρνο, καθώς το αντικολλητικό χαρτί που έχουμε χρησιμοποιήσει είναι ιδανικό τόσο για να μην χρησιμοποιήσουμε επιπλέον σκεύος, όσο και για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, μόλις ετοιμαστούν τα μπιφτέκια μας, φωνάζουμε την οικογένεια στο τραπέζι, συνθέτουμε τα burger μας και… απολαμβάνουμε, καθένας με βάση τις δικές του προτιμήσεις!

sanitas 26.4 3

Μωσαϊκό: Το σπιτικό γλυκό που λατρεύουμε… αλλιώς

Το μωσαϊκό είναι ένα από τα γλυκά που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι και το «τιμούμε» με κάθε ευκαιρία. Λέγεται και «σαλάμι», καθώς η μορφή του παραπέμπει στο γνωστό αλλαντικό και φτιάχνεται κατά βάση με μπισκότα και σοκολατένια κρέμα. Μπορεί όμως να γίνει και με λευκή σοκολάτα, όπως στην παρακάτω συνταγή.

Για να ετοιμάσουμε μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα, θα χρειαστούμε στην κουζίνα μας τα εξής υλικά:

  • 1 συσκευασία μπισκότα τετράγωνα
  • 350 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. αλάτι

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη λευκή κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και κατόπιν αφήνουμε να κρυώσει. Στο σύρμα του μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3’ περίπου και στη συνέχεια χαμηλώνουμε, ενώ προσθέτουμε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας. Αυξάνουμε ταχύτητα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια με τα χέρια μας -μια ασχολία που απολαμβάνουν ιδιαιτέρως τυχόν μικροί βοηθοί στην κουζίνα- και αποσύρουμε τον κάδο. Ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

Στρώνουμε SANITAS αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο μας, μεταφέρουμε το μείγμα και με τη βοήθεια του χαρτιού, το πλάθουμε σε σχήμα «κορμού». Σφίγγουμε και τυλίγουμε το χαρτί στις άκρες, ενώ μεταφέρουμε το γλυκό στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί, για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε σε δίσκο σερβιρίσματος και αφαιρούμε το χαρτί. Το γλυκό μας είναι πανέτοιμο και γίνεται το ίδιο πεντανόστιμο με λευκή και σοκολάτα γάλακτος!

sanitas 26.4 4

Έξυπνα tips για να «γλιτώνουμε» χρόνο και κόπο στην κουζίνα

Το κοινό στοιχείο στις δύο παραπάνω συνταγές είναι το SANITAS αντικολλητικό χαρτί: Τόσο για να ψήσουμε τα μπιφτέκια, όσο και για να πλάσουμε το μωσαϊκό, το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας και απογειώνουμε το αποτέλεσμα, εύκολα και επιδέξια.

Βλέπετε, το SANITAS αντικολλητικό χαρτί αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και διατίθεται σε έτοιμα κομμένα φύλλα, εξαιρετικά πρακτικά για εμάς τις μαμάδες που θέλουμε να δίνουμε το κάτι παραπάνω στη μαγειρική μας, αξιοποιώντας κάθε «σύμμαχο» στην προσπάθεια αυτή. Έτσι, οι παρασκευές μας ετοιμάζονται υγιεινά – μιας και είναι πιο υγιεινό το ψήσιμο με το αντικολλητικό χαρτί, παρά απευθείας στο ταψί – και σερβίρονται εύκολα, ενώ τα σκεύη μας παραμένουν καθαρά. Αφράτα μπισκότα, ιταλικές πίτσες και ό,τι άλλο σκεφτούμε, μπαίνουν στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί SANITAS κι εμείς, ευχαριστιόμαστε όλη τη διαδικασία, ακριβώς όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που δοκιμάζουν το αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε επίσης είναι πως το αντικολλητικό χαρτί είναι απολύτως οικολογικό, αφού αποτελεί κομποστοποιήσιμο υλικό και μετά τη χρήση το απορρίπτουμε στους ειδικούς καφέ κάδους κομποστοποίησης!



Κάπως έτσι, όλα γίνονται καλύτερα, το μαγείρεμα γίνεται λιγότερο κοπιαστικό, η κουζίνα παραμένει περισσότερο καθαρή και όλοι είμαστε χαρούμενοι και έτοιμοι για νέες περιπέτειες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved