Δεν έχεις χρόνο να ετοιμάζεις κάθε μέρα νόστιμα και υγιεινά γεύματα;

Δεν έχεις χρόνο να ετοιμάζεις κάθε μέρα νόστιμα και υγιεινά γεύματα;

Σου έχουμε την πιο tech λύση! Το μεγαλύτερο στον κόσμο σύστημα εξαρτημάτων!

Πριν να γίνω μαμά, το μαγείρεμα ήταν μία υποχρέωση που δεν απουσίαζε από το καθημερινό μου πρόγραμμα. Ωστόσο, είναι διαφορετικό να μαγειρεύεις για ένα μόνο άτομο και άλλο να χρειάζεται να ετοιμάζεις ένα νόστιμο πρωινό, ένα υγιεινό μεσημεριανό, θρεπτικά σνακ και βραδινό για μία οικογένεια και μάλιστα, σε καθημερινή βάση.

Αν είσαι και εσύ μητέρα, τότε πιθανότατα μπορείς να με καταλάβεις. Διότι αισθάνεσαι και βιώνεις πόσο πιο απαιτητική γίνεται μία μέρα, όταν σε βρίσκει να «τρέχεις» για τις προσωπικές και επαγγελματικές σου υποχρεώσεις και κάπου ανάμεσα στα «πρέπει» της καθημερινότητας, τη φροντίδα των παιδιών, το πηγαινέλα από το σπίτι στο γραφείο και τα επαγγελματικά ή οικογενειακά ραντεβού και τις απαραίτητες επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ, πρέπει να «χωρέσεις» και τη μαγειρική.

Η επιστροφή μου, λοιπόν, από την τηλεργασία του περασμένου χρόνου πίσω στο γραφείο, με βρήκε αντιμέτωπη με αυτήν την κατάσταση και συγκεκριμένα, με μία καθημερινότητα που με έκανε να αισθάνομαι πιο πιεσμένη από ποτέ και να δυσκολεύομαι να φροντίσω, όπως θα ήθελα, το μενού της οικογένειας -που είναι και ένα θέμα στο οποίο δίνω μεγάλη σημασία. Ήταν μονόδρομος, συνεπώς, για εμένα το να βρω λύσεις, που θα μου επέτρεπαν να κερδίζω καθημερινά χρόνο και ταυτόχρονα, να προσφέρω μόνο το καλύτερο στα μικρά μου.

Ιδού, λοιπόν, τα δικά μου must tips και ο tech «σύμμαχος» ο οποίος συνδυάζει πολλές συσκευές κουζίνας σε μία πρωτοποριακή λύση, που μου έλυσαν τα χέρια και μου χάρισαν την απαραίτητη ευελιξία στην κουζίνα -και όχι μόνο!

Ξεκινώντας την ημέρα με χορταστικές κρέμες και θρεπτικά smoothie bowls

Πιθανότατα διερωτάσαι, πώς είναι εφικτό να βρίσκεις χρόνο πριν το γραφείο για να ετοιμάζεις για το νήπιό σου ένα λαχταριστό smoothie bowl. Έχοντας, λοιπόν, στο ψυγείο ή την κατάψυξή σου κομμένα σε φέτες τα φρούτα που θα χρειαστείς και με το κατάλληλο μπλέντερ στην κουζίνα σου, η προετοιμασία του πιο νόστιμου και υγιεινού πρωινού θα γίνει υπόθεση λίγων λεπτών.

Μερικές φράουλες ή λίγα berries, μία μπανάνα, γάλα ή γιαούρτι, λίγο μέλι, λίγο ταχίνι, λίγες νιφάδες βρώμης και το πάτημα ενός κουμπιού στο μπλέντερ που διαθέτει το νέο σύστημα Braun MultiQuick 9, αρκεί για να έχω το πιο κρεμώδες αποτέλεσμα σε χρόνο «ντετέ» -και χωρίς να ξυπνήσω νωρίτερα τα παιδιά, μιας και πολτοποιεί χωρίς υπερβολικό θόρυβο! Και πίστεψέ με, το να μπορείς να αλέθεις και να πολτοποιείς τα πάντα με άνεση και πολύ γρήγορα, είναι μεγάλη υπόθεση, ειδικότερα αν έχεις παιδιά.

Κάνονταςτο ζύμωμα και το φούρνισμα εύκολες και καθημερινές υποθέσεις

Αν πριν από λίγους μήνες μου έλεγες ότι θα ζύμωνα ή θα ετοίμαζα κέικ και γλυκίσματα σχεδόν σε καθημερινή βάση, θα σε κοιτούσα με απορία. Όπως διαπίστωσα από πρώτο χέρι όμως, η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να αναβαθμίσει τις μαγειρικές σου ικανότητες και την ίδια ώρα, να σε κάνει να αγαπήσεις και να εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα μαγειρικές διαδικασίες, που άλλοτε φάνταζαν ιδιαίτερα απαιτητικές. Βλέπεις, αρκούσε μία tech προσθήκη στην κουζίνα μου και συγκεκριμένα, το σύστημα Braun MultiQuick 9, για να τα καταφέρω.

Διότι διαθέτει έναειδικό εργαλείο για ζύμωμα, που μου επιτρέπει να ετοιμάζω πανεύκολα διαφορετικούς τύπους ζύμης, όπως ζύμη για μία μικρή πίτσα (250-300 γραμ. αλεύρι). Και το να μπορώ να φτιάχνω γρήγορα μία σπιτική πίτσα με αγνά υλικά της επιλογής μου για τα σνακ ή το βραδινό των παιδιών, είναι μεγάλη και σημαντική υπόθεση για εμένα. Το ίδιο εύκολα δε, ετοιμάζω και ζύμες ζαχαροπλαστικής και ανακατεύω τα αβγά και όλα τα υλικά που χρειάζομαι, για να φτιάχνω τα σπιτικά, γλυκά εδέσματα της εβδομάδας!

Επενδύονταςστο meal prepping, περιορίζοντας το food waste καικερδίζοντας χρόνο

Μπορεί να έχεις διαβάσει ξανά για το πόσο ωφέλιμο μπορεί να αποδειχθεί το meal prepping, δηλαδή η εβδομαδιαία οργάνωση των γευμάτων, για μία γυναίκα που όλη μέρα «τρέχει». Στην περίπτωση όμως, που έχεις παιδιά και δη, ένα μωρό στο σπίτι, τότε μπορεί να αποδειχθεί κάτι περισσότερο από πολύτιμο. Αυτό, τουλάχιστον, συμβαίνει στη δική μου περίπτωση. Συγκεκριμένα, για να οργανώνω καλύτερα τα γεύματα της οικογένειας, να κερδίζω χρόνο για τις υποχρεώσεις μου και να ξέρω πως θα μπορώ να ετοιμάζω κάθε μέρα κάτι νόστιμο και υγιεινό για τα μικρά μου, αφιερώνω μια μέρα μες στην εβδομάδα, για να τεμαχίζω όλα τα λαχανικά, που θα αποτελέσουν τις βάσεις των θρεπτικών οικογενειακών μας γευμάτων.

Βάζω, λοιπόν, τα λαχανικά που θέλω στο μπολ που διαθέτει το νέο σύστημα Braun MultiQuick 9 και χάρη στο εργαλείο τεμαχισμού που έχει, τεμαχίζω τα πάντα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αγγούρια, μανιτάρια, καρότα, ραπανάκια, πατάτες, κολοκυθάκια, λάχανο, παντζάρια, κολοκυθάκια. Όλα τεμαχίζονται και μπαίνουν σε ξεχωριστά σακουλάκια φαγητού και στη συνέχεια στην κατάψυξη, ώστε να μπορώ να τα χρησιμοποιώ όταν τα χρειάζομαι. Στην περίπτωση, μάλιστα, που θέλω τα λαχανικά μου σε ακόμη μικρότερα κομμάτια για κάποια συγκεκριμένη συνταγή, τότε χρησιμοποιώ το ειδικό εξάρτημα για κύβους. Το σίγουρο είναι πως το meal prepping όχι μόνο θα σου λύσει τα χέρια, αλλά θα σε βοηθήσει επίσης να περιορίσεις το food waste και να μην καταλήγουν στα απορρίμματα τα λαχανικά που αγοράζεις κάθε εβδομάδα.

Μαθαίνονταςστα παιδιά να λατρεύουν τα λαχανικά με τον πιο εύκολο τρόπο

Για κάθε μητέρα που θέλει να προσφέρει στα παιδιά της νόστιμα και υγιεινά γεύματα κάθε μέρα, το να κάνει τα μικρά της να αγαπήσουν τα λαχανικά ή έστω να τα τρώνε χωρίς να παραπονιούνται πολύ, μπορεί να αποδειχθεί μία απαιτητική διαδικασία. Υπάρχει όμως τρόπος να προσφέρεις στα μικρά σου νόστιμα γεύματα με λαχανικά που θα ζητούν να απολαμβάνουν. Και η λέξη-«κλειδί» στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το… «βελουτέ». Με τα λαχανικά που θα έχεις κομμένα και φυλαγμένα στην κατάψυξή σου, λοιπόν, θα ετοιμάζεις εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία νόστιμες βελουτέ σούπες λαχανικών ή θρεπτικούς και κρεμώδεις πουρέδες.

Στη δική μου περίπτωση, με το σύστημα Braun MultiQuick 9 και τα εξαρτήματα που διαθέτει, τεμαχίζω εύκολα όλα τα λαχανικά -όπως τα θέλω για τις συνταγές μου- και στη συνέχεια, τα βράζω και τα πολτοποιώ και μάλιστα, με 40% λιγότερη προσπάθεια και με δύο φορές λεπτότερη πολτοποίηση, χάρη στις μοναδικές λεπίδες ActiveBlades, αλλά και χωρίς να προκαλώ ένα μικρό χάος στην κουζίνα μου. Διότι η νέα μονάδα μοτέρ ραβδομπλέντερ της Braun που απέκτησα, έχει και τη μοναδική ράβδο ανάμειξης PowerBell με την τεχνολογία SplashControl, που διατηρεί και εμένα και την κουζίνα μου… πεντακάθαρες, γιατί δεν πιτσιλάει!

Αν προσπαθείς, λοιπόν, να φροντίζεις τη διατροφή σου και να προσφέρεις κάθε μέρα στα μικρά σου νόστιμα και υγιεινά γεύματα και σνακ, αλλά ο ελεύθερός σου χρόνος είναι ελάχιστος έως ανύπαρκτος, τότε αξίζει να επενδύσεις και εσύ σε ένα tech πολυεργαλείο για την κουζίνα σου. Το σίγουρο είναι πως με το νέο σύστημα Braun MultiQuick 9, θα ζυμώνεις, θα τεμαχίζεις, θα αναμειγνύεις και θα πολτοποιείς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Διότι πρόκειται για μία συσκευή που είναι «όλα σε ένα», αφού συνδυάζει πολλές συσκευές κουζίνας σε μία πρωτοποριακή λύση. Είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο σύστημα εξαρτημάτων για άπειρες χρήσεις. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή κάθε μητέρας, που έχει ανάγκη να είναι λίγο πιο άνετη και ευέλικτη στην κουζίνα, αλλά και στην καθημερινότητά της

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved