Οι τέσσερις καλύτερες θέσεις ύπνου μετά τον τοκετό με καισαρική

  • Γιατί είναι δύσκολος ο ύπνος μετά τον τοκετό με καισαρική;
  • Ποιες είναι οι καλύτερες θέσεις ύπνου μετά την καισαρική;        
  • Τι άλλο να κάνετε για την ανάρρωση μετά τον τοκετό
Οι τέσσερις καλύτερες θέσεις ύπνου μετά τον τοκετό με καισαρική

Ο επαρκής ύπνος μετά τον τοκετό είναι σημαντικός για την ανάρρωση της νέας μητέρας. Βοηθά στην ξεκούραση, στην αντιμετώπιση του στρες και της έντασης που συνεπάγεται η εμπειρία του τοκετού και σε περίπτωση καισαρικής, στην πιο γρήγορη επούλωστη πληγής.

Γιατί είναι δύσκολος ο ύπνος μετά τον τοκετό με καισαρική;

Λόγω των ορμονικών αλλαγών και της κοιλιάς ο ύπνος είναι δύσκολος ήδη από τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Μετά τον τοκετό, οι δυσκολίες συνεχίζονται και οι όποιες διαταραχές εν μέρει προκαλούνται και από τον πόνο που προκαλεί η ούλη, τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες.

Ποιες είναι οι καλύτερες θέσεις ύπνου μετά την καισαρική;

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κοιμηθείτε τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό με καισαρική. Το ποια βολεύει καλύτερα εσάς εξαρτάται από το πόσο εύκολη και βολική φαίνεται σε εσάς η κάθε μία.


https://www.instagram.com/p/CcEljMDh8I8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ανάσκελα

Μία βολική θέση για τις νέες μαμάδες τις πρώτες τουλάχιστον μία με δύο μέρες μετά τον τοκετό με καισαρική. Στα αρνητικά συγκαταλέγεται η δυσκολία να σηκωθείτε από το κρεβάτι ή να καθίσετε, καθώς θα πρέπει να ασκήσετε πίεση στην τομή. Επίσης, η θέση αυτή δεν ενδείκνυται εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν προτιμήσετε αυτή τη θέση, φροντίστε όταν σηκώνεστε να γυρίζετε πρώτα ελαφρώς στο πλάι και να σηκωθείτε από το κρεβάτι σιγά-σγιά.

Στο πλάι

Αυτή ίσως είναι πιο βολική θέση. Δεν πιέζεται καθόλου η ουλή και είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να σηκωθείτε ή να κάτσετε καθιστή στο κρεβάτι εάν το θέλετε. Προτιμήστε την αριστερά πλευρά καθώς η συγκεκριμένη θέση ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την λειτουργικότητα του εντέρου. Ίσως σας βολέψει να χρησιμοποιήσετε και κάποιο μαξιλάρι στα πόδια ή την κοιλιά σας. Αυτή θέση θεωρείται επίσης η ιδανική εάν έχετε προβλήματα με την πίεσή σας.

Με ελαφρώς σηκωμένο το πάνω μέρος του σώματος
Βάλτε κάτω από την πλάτη σας αρκετά μαξιλάρια για να ανασηκωθεί ελαφρώς το πάνω μέρος του σώματος. Θα σας βοηθήσει να αναπνέετε και να κοιμηθείτε καλύτερα.

Καθιστή

Η θέση αυτή είναι μόνο για λίγη ώρα και μπορείτε να τη δοκιμάσετε μετά ή πριν από τον θηλασμό. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε πολλά μαξιλάρια ώστε να νιώθετε όσο το δυνατόν πιο άνετα.

kaisariki tomi mama istoria

Τι άλλο να κάνετε για την ανάρρωση μετά τον τοκετό

  • Παίρνετε τα φάρμακα που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Αποφύγετε να πάρετε το οποιοδήποτε άλλο φάρμακο χωρίς τη συμβουλή γιατρού, καθώς μπορεί να επηρεάσει τον θηλασμό και το μητρικό γάλα.
  • Ξεκινήστε τη γυμναστική με ήπιες ασκήσεις και μόνο εφόσον έχετε την έγκριση του γιατρού σας. Η ήπια άσκηση θα τονώσει του μύες, θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.
  • Ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή. Η ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη την περίοδο ανάρρωσης μετά την καισαρική. Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και καλά λιπαρά ωμέγα-3.
  • Πίνετε πολύ νερό
  • Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και τις απότομες κινήσεις την πρώτη εβδομάδα μετά τον τοκετό.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved