Οι 5 αξίες που πρέπει να περάσει κάθε μητέρα στα παιδιά της

Οι 5 αξίες που πρέπει να περάσει κάθε μητέρα στα παιδιά της
Photo by Xavier Mouton Photographie on Unsplash

Ποιες είναι οι 5 θεμελιώδεις αξίες που πρέπει να ενσταλάξετε στο παιδί σας στα πρώτα χρόνια της ζωής του;

Ως μητέρες πρέπει πάντα να λειτουργούμε ως οδηγός για τα παιδιά μας, να τα βοηθάμε να είναι ανεξάρτητα, να μεταδίδουν αγάπη και σεβασμό. Το να είσαι μητέρα είναι μια δουλειά πολλαπλών εργασιών: ψυχολόγος, νοσοκόμα, μαγείρισσα, διαιτολόγος, εκπαιδευτής, δάσκαλος, οδηγός, μοδίστρα που επίσης είναι σε εφημερία 365 ημέρες το χρόνο.

Αλλά το να είσαι μητέρα συνεπάγεται επίσης το καθήκον να διδάσκεις στα παιδιά σου αξίες για όλη τους τη ζωή.

Ποια είναι αυτά που πρέπει να έχετε για να μπορέσετε να τα μεταδώσετε;

axies mias mamas

Photo by Andriyko Podilnyk on Unsplash

  1. Σταθερότητα: Να είστε επίμονες και να είστε ξεκάθαρες για το τι περιμένετε από τα παιδιά σας σε διαφορετικές καταστάσεις, όταν τρώτε, κάνετε τα μαθήματά τους, παίζετε αθλήματα κ.λπ. Εφόσον είστε συνεπείς, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα.
  2. Προσπάθεια: Αυτή η αξία σας βοηθά να ακολουθείτε και να μην χάνετε το στόχο σας να καθοδηγείτε και να υποστηρίζετε τα παιδιά σας στην ανάπτυξή τους, παρά τις συνθήκες που προκύπτουν ως μητέρα, θα ξέρετε πάντα πώς να προχωράτε!
  3. Υπομονή: Η εξάσκηση και η υπομονή μέρα με τη μέρα θα σας βοηθήσει ως μητέρα να διαχειρίζεστε κάθε κατάσταση που σας φέρνει σε μειονεκτική θέση, όπως να θυμώσετε, να μιλάτε δυνατά, να απειλείτε κ.λπ. χωρίς να επιτύχετε καμία επιτυχή αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών σας. Μάθετε να αναπνέετε και αφεθείτε!
  4. Κατανόηση: Το να ξέρετε πώς να ακούτε τα παιδιά σας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πολλά πράγματα. Να έχετε ενσυναίσθηση και να κατανοείτε ποια είναι τα συναισθήματα ή οι ανάγκες τους πριν τα κρίνετε και τους επιβάλλετε μια συνέπεια.
  5. Παράδειγμα: «Εκπαιδεύστε με το παράδειγμα» μια φράση με πραγματικό νόημα για να διαμορφώσετε τα παιδιά σας να είναι υπεύθυνα, αυτόνομα, τακτοποιημένα κ.λπ. με τους ανθρώπους γύρω τους, καθώς και να φροντίζουν τον εαυτό τους. Το παράδειγμα που προσφέρει ο ενήλικας θα τους πει πολύ περισσότερες από χίλιες λέξεις !
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved