Μητέρα γέννησε δίδυμα –Το ένα μωρό ήταν μέσα στον αμνιακό σάκο (εικόνες)

  • Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, 1 στις 80.000 γεννήσεις.
  • Τι είναι η γέννηση en caul
Μητέρα γέννησε δίδυμα –Το ένα μωρό ήταν μέσα στον αμνιακό σάκο (εικόνες)
twitter@ AnaTeijelo @AnaTeijelo

Μια μητέρα γέννησε δίδυμα με καισαρική τομή και το ένα μωράκι της ήταν μέσα στον αμνιακό σάκο.

Το σπάνιο αυτό γεγονός έλαβε χώρα σε νοσοκομείο της πόλης Vinaros που βρίσκεται στην ανατολική Ισπανία και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σπάνιο, για την ακρίβεια 1 στις 80.000.

Η γυναικολόγος και μαιευτήρας Ana Teijelo, η οποία ήταν υπεύθυνη της ιατρικής ομάδας που πραγματοποίησε την καισαρική τομή, μοιράστηκε πλάνα στο twitter από τον τοκετό που έγινε στις 23 Μαρτίου κατόπιν άδειας της μητέρας.

gennisi didimon se amniako sako

φώτο: twitter@ AnaTeijelo @GVASalutVinaros

Τι είναι η γέννηση en caul

Τα περισσότερα μωρά "σπάνε" τον αμνιακό τους σάκο και βγαίνουν από τη μήτρα. Όμως υπάρχει και εκείνη η μία στις 80.000 πιθανότητες να γεννηθεί το μωράκι στρυμωγμένο μέσα στον αμνιακό του σάκο. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «en-caul» ή αλλιώς μωρά που γεννιούνται τυλιγμένα μέσα στον αμνιακό τους σάκο.

Όσο το μωρό βρίσκεται μέσα στο σάκο του, συνεχίζει να δέχεται θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο μέσω του ομφάλιου λώρου που το συνδέει με τη μητέρα του. Τον σάκο τον αφαιρεί με προσοχή, βοηθώντας το να αναπνεύσει για πρώτη φορά, ο γιατρός ή μαία.

Εξήγηση για το γιατί ένα μωρό γεννιέται μέσα στον αμνιακό του σάκο δεν υπάρχει.

Αξίζει να γνωρίζετε επίσης, ότι εκτός από την «en caul» γέννηση υπάρχει και η γέννηση «caul» (δεν πρέπει να συγχέεται με την en-caul γέννηση) , όταν δηλαδή ένα βρέφος γεννιέται με το κεφάλι καλυμμένο με την αμνιακή μεμβράνη. Λέγεται, ότι μωρά που γεννιούνται με τον αμνιακό τους σάκο, διαθέτουν το χάρισμα της διόρασης ή έχουν υπερφυσικές ικανότητες. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι η γέννηση με τον αμνιακό σάκο σημαίνει «καλή τύχη».

Η μαιευτήρας Ana Teijelo, έκανε αρκετές αναρτήσεις και σε μία από αυτές σχολίασε:

gennisi didimon se amniako sako2

φώτο: twitter@ AnaTeijelo @GVASalutVinaros

«Όλο το προσωπικό συμμετείχε και ενθουσιάστηκε με τον τοκετό: μαίες, γυναικολόγοι, παιδίατροι, αναισθησιολόγοι, νοσοκόμες, φροντιστές, φοιτητές και, φυσικά, η μητέρα. Και για να έχει μια ανάμνηση αυτής της στιγμής, το προσωπικό μας έφτιαξε έναν όμορφο πίνακα για τη μητέρα με τους πλακούντες».

gennisi didimon1

φώτο: twitter@ AnaTeijelo @GVASalutVinaros

gennisi didimon4

φώτο: twitter@ AnaTeijelo @GVASalutVinaros

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved