Πέντε ψέματα για τον ύπνο που πίστευα πριν γίνω μαμά

  • Θέματα ύπνου που προβληματίζουν τις μαμάδες
  • Ποια είναι αυτά τα 5 ψέματα
Πέντε ψέματα για τον ύπνο που πίστευα πριν γίνω μαμά

Θέματα ύπνου που προβληματίζουν τις μαμάδες

Όταν τίθεται το θέμα των παιδιών, συχνά αυτό που καταλήγουν να συζητούν οι περισσότερες μαμάδες είναι ο ύπνος. Κάποια μαμά ίσως αναφέρει ότι νιώθει τυχερή όταν ξαφνικά το παιδί της κοιμάται το μεσημέρι, ενώ μια άλλη μπορεί να σχολιάσει το πόσο δύσκολα κοιμάται το δικό της το βράδυ. Οι πιο ξεκούραστες και εκείνων που τα παιδιά έχουν τον ύπνο και την ευκολία του, στο τσεπάκι τους, δεν θα μιλήσουν καθόλου για να μην τους προκαλέσουν.

Οι γονείς έχουν εμμονή με τον ύπνο όταν πρόκειται για τα παιδιά τους, προγράμματα ύπνου, ρουτίνες, αγαπημένο κουβερτάκι ή αρκουδάκι, συσκευές που παίζουν μουσική. Έχουν εμμονή γιατί θέλουν να καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο του ύπνου και αυτό γιατί θέλουν να κοιμηθούν και οι ίδιοι μιας και είναι κουρασμένοι. Ναι, κουρασμένοι. Πάντα. (Ελάτε, τώρα... μην δυσανασχετείτε. Κι εσείς είστε κουρασμένοι. Σίγουρα θα σας λείπει εκείνος ο μεσημεριανός αναπόσπαστος ύπνος, έτσι δεν είναι;)

Σίγουρα τίποτε δεν μας προετοιμάζει για τις μέρες αϋπνίας που θα έρθουν μαζί με το μωρό. Ναι, οι φίλες μας προτείνουν να κοιμηθούμε όσο μπρορούμε πριν γεννήσουμε, αλλά ακόμη και αυτό δεν αντικατοπτρίζει πραγματικά τις μέρες αϋπνίας που θα έρθουν.

Πριν μας χτυπήσει η μητρότητα την πόρτα πιστεύαμε κάποια πράγματα, κάποιες θεωρίες, που τελικά γκρεμίστηκαν μέσα σε ένα βράδυ. Ποιες είναι αυτές;

Ιδού τα 5 ψέματα που πιστεύαμε πριν γίνουμε μαμάδες

ypnos mamas kai paidiou

1. Πιστεύαμε ότι... ξέρετε, θα έπεφταν εύκολα για ύπνο

Το εύκολα βγάλτε το από το λεξιλόγιό σας. Μόνο εύκολα δεν πέφτουν τα άτιμα και παμπόνηρα παιδιά μας στο κρεβάτι. Θέλουν παιχνίδια, τρέξιμο, κυνηγητό και άλλα πολλά που στο τέλος μόνο εμάς τις μάνες (και τους πατεράδες) μας βγάζουν νοκ άουτ.

2. Πιστεύαμε ότι από τη στιγμή που θα πέσουν στο κρεβάτι θα μείνουν εκεί

Θα θέλαμε, αλλά δεν γίνεται έτσι στην πραγματικότητα. Αυτό που βλέπετε στα ξεκαρδιστικά βίντεο του διαδικτύου, με τα μικρά να ανοίγουν το μάτι γαρίδα, μόλις απομακρύνεστε από το πλάι τους; Ε... είναι αλήθεια.

3. Πιστεύαμε ότι το χουζούρι με το μικρό μας στο κρεβάτι θα ήταν ονειρικό

Ουτοπικό για την ακρίβεια. Όμως ακόμη και το χουζούρι στο κρεβάτι μοιάζει μαρτύριο, όταν ένα μικρό σποράκι καταφέρνει και πιάνει σχεδόν όλο το κρεβάτι μόνο του.

4. Πιστεύαμε ότι οι άνθρωποι που δεν καταφέρνουν να βάλουν τα παιδιά τους για ύπνο το κάνουν με λάθος τρόπο

Εδώ γελάμε. Μόλις γίναμε μαμάδες συνειδητοποιήσαμε από πρώτο χέρι ότι δεν υπάρχει λάθος τρόπος για να βάλει μια μαμά για ύπνο το μωρό της. Απλά ο ύπνος του παιδιού έχει τις δυσκολίες του.

5. Πιστεύαμε ότι η εκπαίδευση ύπνου θα βοηθούσε

Δεν υπάρχει εκπαίδευση και δεν υπάρχει μυστικό που θα βοηθήσει ένα παιδί να κοιμηθεί με ευκολία. Υπάρχουν παιδιά και παιδιά και το κάθε ένα από αυτά έχει το δικό του πρόγραμμα, τους δικούς του ρυθμούς και τις δικές του ιδιοτροπίες.

Γι' αυτό μην ψάχνετε μαγικές συνταγές για τον ύπνο του παιδιού σας. Κάντε αυτό που πιστεύετε εσείς ότι είναι καλό για τον ύπνο του. Σίγουρα θα τα καταφέρετε κάποια στιγμή και ναι, θα απολαύσετε μια ωρίτσα μεσημεριανού αναπόσπαστου ύπνου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved