Το φωτογραφικό άλμπουμ μιας γέννας (εικόνες)

  • Τα τρία στάδια του φυσιολογικού τοκετού
  • Οι φωτογραφίες τοκετού της Joanna Macedo
Το φωτογραφικό άλμπουμ μιας γέννας (εικόνες)
Instagram / joanna.macedo.photos

Πολλοί είναι οι γονείς που αναθέτουν σε επαγγελματίες φωτογράφους να παρευρεθούν σε όλη τη διαδικασία του τοκετού και να απαθανατίσουν με τον φωτογραφικό φακό την κάθε στιγμή.

Η Joanna Macedo είναι επαγγελματίας φωτογράφος και μητέρα δύο παιδιών. Με τη φωτογραφία ασχολείται επαγγελματικά τα τελευταία δέκα χρόνια και όπως αναφέρει, αυτό που την κέρδισε στη συγκεκριμένη τέχνη είναι ότι μπορεί να «παγώσει» στιγμές και μέσα από τις εικόνες να πει ιστορίες δικές της ή άλλων ανθρώπων.

Η φωτογράφος έχει παρευρεθεί σε τοκετούς δεκάδων γυναικών και πολλές από τις φωτογραφίες της, τις δημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Στο Joanna Macedo Photos έχει αναρτήσει πάνω από 587 φωτογραφίες από τις οποίες ξεχωρίζουν οι ασπρόμαυρες που δείχνουν μαμάδες ή και ζευγάρια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γέννηση του μωρού.

Τα τρία στάδια του φυσιολογικού τοκετού

Ο φυσιολογικός τοκετός ως διαδικασία μπορεί να διαρκέσει για ώρες. Τα στάδια είναι τρία: το στάδιο της διαστολής, το στάδιο της εξώθησης και τέλος το στάδιο της υστεροτοκίας. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει τις συσπάσεις που είναι και το κύριο σύμπτωμα του τοκετού και οι οποίες εκδηλώνονται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα και με ολοένα αυξανόμενη διάρκεια, συχνότητα και ένταση. Αυτές οι συσπάσεις, βοηθούν τον τράχηλο να αλλάξει , να αποκτήσει μικρότερο μήκος, να μαλακώσει και να διασταλεί ώστε να περάσει το κεφάλι του μωρού. Η διαστολή του τραχήλου πρέπει να φτάσει τα δέκα εκατοστά και για αυτό θεωρείται και το πιο πολύωρο στάδιο του τοκετού. Αν η έγκυος θέλει να κάνει επισκληρίδιο, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το ζητήσει.

Στο στάδιο της εξώθησης, το μωρό είναι πια έτοιμο να βγει και η μαμά καλείται να σπρώχνει στο ρυθμό των συσπάσεων. Τέλος, στο στάδιο της υστεροτοκίας, το οποίο λέγεται και στάδιο αποβολής του πλακούντα, το μωρό έχει γεννηθεί και μετά από λίγο οι συσπάσεις της μήτρας ξεκινούν ξανά, αυτή τη φορά για να αποβάλλει τον πλακούντα.

Οι φωτογραφίες τοκετού της Joanna Macedo

H Joanna βρίσκεται στο πλευρό της μητέρας από την πρώτη στιγμή και απαθανατίζει το κάθε λεπτό τοκετού είτε αυτός είναι φυσιολογικός και ακολουθούνται τα παραπάνω στάδια, είτε είναι τοκετός με καισαρική.


https://www.instagram.com/p/CYJqw_bM2_T/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι φωτογραφίες συνθέτουν ένα ολόκληρο φωτογραφικό άλμπουμ τοκετού και περιλαμβάνουν εικόνες από τη στιγμή που ένα μωρό γεννιέται, το πριν αλλά και το μετά πουθ η μαμά παίρνει για πρώτη φορά το μωρό της αγκαλιά.

Δείτε κάποιες από αυτές στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved