«Ας αρχίσουμε να μιλάμε για το πώς είναι πραγματικά η μητρότητα»

Μία μαμά μιλάει για την περίοδο μετά τον τοκετό και όλα όσα δεν περίμενε.

«Ας αρχίσουμε να μιλάμε για το πώς είναι πραγματικά η μητρότητα»
Instagram / honest.as.a.mother_

«Όταν πρόκειται να έρθει ένα μωρό, σχεδιάζουμε τόσα πολλά για τον τοκετό. Σχεδιάζουμε τόσα πολλά για το βρεφικό δωμάτιο. Κάνουμε σχέδια για τόσα πολλά πράγματα όμως κανείς δες μας λέει πώς να σχεδιάσουμε το διάστημα μετά τον τοκετό.

Κανείς δε μας λέει για την εξάντληση που θα νιώθουμε. Μας λένε πράγματα όπως "δεν θα κοιμηθείς για τα επόμενα 18 χρόνια\"» και γελάνε. Κανείς όμως δεν λέει πώς είναι πραγματικά η στέρηση ύπνου. Κανείς δεν λέει για το τι περνάει το σώμα σου στον τοκετό και όλο το διάστημα της ανάρρωσης που βρίσκεται μπροστά σου.

Νιώθω σαν να με χτύπησε η μητρότητα στα μούτρα. Ο γιος μου γεννήθηκε 4,5 κιλά. Τα επίπεδα του σακχάρου του ήταν χαμηλά και έπρεπε να κάνει εξετάσεις κάθε δύο ώρες για όλο το βράδυ, ενώ παράλληλα έπρεπε να τον ταΐζω κάθε μιάμιση ώρα. Στο μεσοδιάστημα κατάφερνε να κοιμηθεί για μία ώρα και αυτό μόνο όταν δεν ούρλιαζε.

Όταν ήρθαμε σπίτι, έκλαιγε πολύ. Έκλαιγε για ώρες το βράδυ. Ο άντρας μου κι εγώ κάναμε βάρδιες γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. +

Κανείς δεν σου λέει πώς είναι να κρατάς για ώρες ένα μωρό που φωνάζει.

Το μόνο για το οποίο συζητάμε είναι για τα πόσο ευλογημένοι είμαστε και πόσο όμορφο είναι το μωρό, πράγματα τα οποία είναι αλήθεια. Ας αρχίσουμε όμως και να μιλάμε για το πώς είναι πραγματικά η μητρότητα. Ας μιλήσουμε για τα δύσκολα πράγματα γιατί τα όμορφα είναι και προφανή. Εάν οι μαμάδες δεν μιλήσουμε για τα δύσκολα πράγματα θα συνεχίσουμε να νιώθουμε ότι αποτυγχάνουμε»

Την παραπάνω ανάρτηση έκανε η Amanda Gurman, μητέρα δύο παιδιών στο προφίλ της στο Instagram. Στη φωτογραφία η νεαρή μητέρα φωτογραφίζεται με τον γιο της λίγο μετά τον τοκετό και καιρό μετά, μίλησε στους διαδικτυακούς της φίλους για τη δική της εμπειρία το διάστημα μετά τον τοκετό.

mama milaei gia mitrothta meta ton toketo

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / honest.as.a.mother_

Η Amanda Gurman δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες με τα δύο της παιδιά και μοιράζεται σκέψεις και εμπειρίες για τη μητρότητα. Μερικούς μήνες πριν είχε μιλήσει για την επιλόχειο κατάθλιψη με την πάλεψε και βγήκε νικήτρια.

«Κάτι για το οποίο νιώθω ότι κανείς δεν μιλάει αρκετά είναι για το πώς σε αλλάζει η επιλόχειος κατάθλιψη. Παίρνει ένα κομμάτι σου. Και δεν είμαι σίγουρη εάν θα πάρω αυτό το κομμάτι ποτέ ξανά πίσω…» έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.


https://www.instagram.com/p/CWrkUGFBt1i/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved