Πώς μπορεί η μητέρα να βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού πατέρα -παιδιού

  • Ζητήστε του να σας βοηθάει
  • Αφήστε τον να μάθει κάνοντας λάθη
  • Ωθήστε τον να μιλάει και να παίζει με το παιδί

 

Πώς μπορεί η μητέρα να βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού πατέρα -παιδιού
Unslpash / Kelly Sikkema

Ο ρόλος της μητέρας και του πατέρα είναι ζωτικής σημασίας στη ζωή του παιδιού.

Ακόμα κι αν τα παιδιά μοιράζονται έναν ισχυρό δεσμό με τη μητέρα, εκείνη πρέπει να βρει τον τρόπο να γεφυρώσει τη απόσταση που αισθάνονται με τον μπαμπά τους, είτε λόγω έλλειψης χρόνου ή φόρτου εργασίας.

Ως μαμά δείτε πώς μπορείτε να ενισχύσετε το δέσιμο μεταξύ του συντρόφου σας και του παιδιού σας

Ζητήστε του να σας βοηθάει

‘Οσο πιο ενεργά εμπλέκεται ο πατέρας στη φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού τόσο καλύτερα για όλους. Γι’ αυτό, ζητήστε του να αλλάξει το μωρό, να το κάνει μπάνιο, να το ταΐζει. Αν όλα αυτά του φαίνονται βουνό, μπορεί να αναλάβει τη βόλτα ή τον ύπνο. Το μωρό θ΄αρχίσει να δένεται σε αυτή την τρυφερή ηλικία, θα χαίρεται κάθε φορά που είναι κοντά του και επιπλέον θα νιώθει ασφάλεια.

desimo paidiou patera kai o rolos tis miteras2

Ζητήστε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο παιδί

Πολλοί μπαμπάδες εργάζονται σκληρά για να εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών. Τις περισσότερες φορές όμως χάνουν πολύτιμο χρόνο με τα παιδιά τους που μεγαλώνουν γρήγορα. Μιλήστε με τον σύντροφό σας και φτιάξτε ένα πρόγραμμα όπου τις καθημερινές θα μπορεί εκείνος να περνά έστω και μια ώρα με το παιδί. Τα Σαββατοκύριακα δεν είναι ποτέ αρκετά για κανένα παιδί.

Αφήστε τον να μάθει κάνοντας λάθη

Εάν ο μπαμπάς δεν λούζει καλά το μωρό, αν δημιουργεί έναν κακό χαμό όταν το ταΐζει ή αν ντύνει το μωρό με λάθος ρούχα, μην αντιδράτε φωνάζοντας ή κάνοντάς του συνεχώς παρατηρήσεις. Με ήρεμο τόνο, και επαινώντας την προσπάθεια, εξηγήστε του πώς μπορεί την επόμενη φορά να το κάνει πιο σωστά . Ωστόσο, αφήστε τους να πάρουν αποφάσεις για το μωρό. Αυτό θα δημιουργήσει έναν στενό δεσμό μεταξύ τους.

desimo paidiou patera kai o rolos tis miteras1

Ωθήστε τον να μιλάει και να παίζει με το παιδί

Αν ένα παιδί βλέπει τον μπαμπά του να είναι πάντα απασχολημένος και να κρατά αποστάσεις, δύσκολα θα τον προσεγγίσει και θα του εμπιστευτεί τα προβλήματά του. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να τον παροτρύνετε να μιλάει με το παιδί για διάφορα θέματα, για τους φίλους, τα χόμπι, το σχολείο κ.λπ. Αντίστοιχα, και τα παιχνίδια μεταξύ πατέρα και παιδιού βοηθούν στην μεταξύ τους επικοινωνία.

Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα μάθουν να συζητούν τα προβλήματά τους και με τους δύο γονείς καθώς θα τους εμπιστεύονται…

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved