Είχε καρκίνο στα 14 και της είπαν ότι δεν αποκτήσει ποτέ παιδιά - 14 χρόνια μετά γέννησε το μωρό της

Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου: Αξίζει να διαβάσετε την ιστορία της Nicole Shulz που κατάφερε όχι μόνο να νικήσει τον καρκίνο αλλά να γίνει και μαμά, όταν οι γιατροί της είχαν εξαλείψει κάθε ελπίδα. 

Είχε καρκίνο στα 14 και της είπαν ότι δεν αποκτήσει ποτέ παιδιά - 14 χρόνια μετά γέννησε το μωρό της
instagram @ nclschulz

Η Nicole Shulz διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 14 ετών. Υποβλήθηκε σε μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών, χημειοθεραπεία και ακτινοβολία. Αυτές οι θεραπείες της έσωσαν τη ζωή, αλλά όπως την ενημέρωσαν οι γιατροί ήταν σχεδόν αδύνατο να μείνει έγκυος.

Η ίδια κατάφερε όχι μόνο να νικήσει τον καρκίνο αλλά και να μείνει έγκυος φυσιολογικά εν μέσω της πανδημίας.


https://www.instagram.com/p/CHG73HIlJFc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτή είναι η ιστορία της...

Η Nicole ήταν ένα δραστήριο παιδί με πολλά ενδιαφέροντα. Όταν τα Χριστούγεννα του 2005 άρχισε να μη νιώθει καλά, αρχικά η οικογένειά της υπέθεσε ότι ήταν γρίπη.

Όμως μετά τις γιορτές και καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε, η Nicole διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία (AML). Ξεκίνησε άμεσα θεραπεία και ακτινοβολίες σε όλο της το σώμα συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών και της μήτρας.

Και τότε ήταν που οι γιατροί της εξήγησαν ότι λόγω των ακτινοβολιών δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ παιδιά. Μάλιστα είχε υπογράψει ένα έντυπο συγκατάθεσης που αναγνώριζε ότι η θεραπεία οδηγεί σε στειρότητα. Συγκλονιστικό και σουρεαλιστικό για ένα κορίτσι που ήταν στην εφηβεία.

H Nicole πέρασε τα επόμενα χρόνια αναρρώνοντας ενώ υπέστη και μια υποτροπή που οδήγησε σε δεύτερη μεταμόσχευση μυελού των οστών μεταξύ άλλων θεραπειών και χειρουργικών επεμβάσεων.

Κατάφερε τελικά να νικήσει τον καρκίνο σε ηλικία 20 ετών.

Η μητρότητα

Το νεαρό κορίτσι πάντα ήθελε να αποκτήσει παιδιά, είχε όμως αποδεχτεί το γεγονός ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατό «χωρίς ιατρική παρέμβαση και ένα ιατρικό θαύμα».

Και το θαύμα έγινε…


https://www.instagram.com/p/CJrefNKLjy4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Nicole βίωσε το μεγαλύτερο σοκ της ζωής της όταν διαπίστωσε ότι έμεινε έγκυος. Και μάλιστα το ανακάλυψε τελείως τυχαία όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί λόγω κορονοϊού!

Όταν μάλιστα της είπαν ότι διανύει την 14η εβδομάδα κύησης, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Είχε περάσει το πρώτο τρίμηνο χωρίς να γνωρίζει ή περνά καν από το μυαλό της το ενδεχόμενο ότι μπορεί να είναι έγκυος.

Η χαρά της όπως και του συντρόφου της ήταν απερίγραπτη, ωστόσο ο φόβος τους για την υγεία του μωρού ήταν μεγάλος, γι΄αυτό έκαναν πολλές εξετάσεις προκειμένου να βεβαιωθούν ότι είναι υγιές.

Στην 34η εβδομάδα η Nicole γέννησε εσπευσμένα με καισαρική τομή και το μωρό μπήκε σε θερμοκοιτίδα. Αρχικά οι γιατροί είπαν ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας μήνας, όμως για ακόμα μια φορά διαψεύστηκαν καθώς το αγοράκι βγήκε μετά από 6 ημέρες.

Η ζωή για την Nicole με τον σύντροφό της έχει αποκτήσει πλέον άλλο νόημα. Θέλουν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή με τον γιο τους και να είναι δίπλα του σε κάθε νέο βήμα.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί φωτογραφίες της Nicole με την οικογένειά της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved