Τοκετός στο νερό: Μαμά γέννησε κορίτσι μετά από τρία αγόρια (εικόνες)

  • Τοκετός στο νερό: Τι πρέπει να γνωρίζετε
  • Η φωτογράφος Monet Nicole απαθανάτισε τις στιγμές
Τοκετός στο νερό: Μαμά γέννησε κορίτσι μετά από τρία αγόρια (εικόνες)
Instagram / monetnicolebirths

Με όποιον τρόπο και αν φέρει στον κόσμο μία μαμά το παιδί της, οι στιγμές του τοκετού είναι πολύ ιδιαίτερες. Ο τοκετός στο νερό είναι μία μέθοδος τοκετού με πολλούς υποστηρικτές ανά τον κόσμο, μιας και τα οφέλη για τη μητέρα και το μωρό είναι πολλά.

Τοκετός στο νερό – Ποια τα οφέλη

  • Το νερό μειώνει το σωματικό βάρος της μητέρας, επιτρέποντας την ελεύθερη κίνηση και την αλλαγή στις θέσεις.
  • Επίσης, το ζεστό νερό είναι χαλαρωτικό και την ανακουφίζει, καθώς βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση των μυών της μήτρας και η μητέρα νιώθει λιγότερο πόνο.
  • Η βύθιση στο νερό συχνά βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης που προκαλείται από το άγχος.
  • Το νερό φαίνεται να μειώνει τις ορμόνες που σχετίζονται με το στρες, επιτρέποντας στο σώμα της μητέρας να παράγει ενδορφίνες οι οποίες χρησιμεύουν ως αναστολείς του πόνου
toketos sto nero fotografies

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / monetnicolebirths

Μαμά γέννησε κορίτσι μετά από τρία αγόρια

Η Monet Nicole είναι μία βραβευμένη φωτογράφος τοκετού. Το προφίλ της στο Instagram είναι γεμάτο με φωτογραφίες νεογέννητων δευτερόλεπτα μετά τη γέννησή τους, γυναικών πριν και μετά τη γέννα και γενικά στιγμιότυπα από όλα τα στάδια του τοκετού. Οι διαδικτυακοί της φίλοι ξεπερνούν τις 157.000 και η κάθε της ανάρτηση συγκεντρώνει χιλιάδες likes.

Σε μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις της, η φωτογράφος δημοσίευσε φωτογραφίες από μία γέννα στην οποία είχε παρευρεθεί πρόσφατα, μίας γυναίκας που γέννησε στο νερό και έφερε στον κόσμο το τέταρτό της παιδί.

«Μία ιστορία γέννας στο σπίτι. Ένα μωρό κοριτσάκι μετά από τρία αγόρια. Έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτή τη γέννα καθώς αναρωτιέμαι πώς θα ήταν ο δικός μου τέταρτος τοκετός. Φτάσαμε αργά το απόγευμα, αφού είχαν ήδη κοιμηθεί όλα τα μεγαλύτερα αγόρια. Μόλις φτάσαμε, συνειδητοποιήσαμε ότι η διαδικασία του τοκετού θα ήταν γρήγορη (παρόλο που η μητέρα ήταν στο κρεβάτι και ανέπνεε με ηρεμία). Λίγο μετά κάτι άλλαξε ένιωθε πιο έντονα την ανάγκη να σπρώξει. Η μαμά μπήκε στο νερό, ο μπαμπάς δίπλα της την βοηθούσε και πριν το καταλάβουμε το τέταρτο παιδί τους και η πρώτη τους κόρη ήταν στην αγκαλιά τους. Ήταν μικροσκοπική, τέλεια και καλυμμένη με εμβρυϊκό σμήγμα. Και τα τρία αγόρια κοιμόντουσαν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Όταν ξύπνησαν είχαν μία μικρή αδερφούλα»

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Monet Nicole στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved