Tips για μαμάδες: Τα μυστικό να μη διαλύονται τα ψάρια στο τηγάνισμα

  • Τα οφέλη του ψαριού στη διατροφή του παιδιού
  • Τι να κάνετε για να μη διαλύεται το ψάρι όταν το τηγανίζετε
Tips για μαμάδες: Τα μυστικό να μη διαλύονται τα ψάρια στο τηγάνισμα

Το ψάρι είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, οι οποίες περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός και δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του.

Επίσης, το ψάρι είναι πλούσιο στις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της όρασης και του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη D συμβάλλει σημαντικά στην απορρόφηση του ασβεστίου και την ανάπτυξη των οστών. Το ιώδιο και ο φώσφορος είναι δύο ακόμα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο ψάρι.

paidi kai psari

Λιπαρά ψάρια

Ακόμη, τα λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα, ο σολομός, ο τόνος, ο κολιός, η γόπα, η κουτσομούρα και το μπαρμπούνι, είναι πολύ πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά αυτής της κατηγορίας εμφανίζουν αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές ιδιότητες, ενώ επίσης συμβάλλουν και στη μείωση των τριγλυκεριδίων.

Πώς να πείσετε το παιδί να δοκιμάσει

Για όλα τα παραπάνω οφέλη, η διατροφολόγος Ευσταθία Παπαδά, συνιστά να εντάξετε το ψάρι 2 φορές την εβδομάδα στο διαιτολόγιο των παιδιών. Κι επειδή το ψάρι είναι μία τροφή που για πολλά παιδιά είναι «μπελάς», μπορεί να χρειαστεί αρκετή προσπάθεια εκ μέρους σας προκειμένου να αγαπήσουν το ψάρι. Αν η μυρωδιά είναι το πρόβλημα, τότε η ψαρόσουπα μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου τα παιδιά να δοκιμάσουν το ψάρι. Επίσης, μία σως με βάση το ελαιόλαδο και διάφορα μυρωδικά ή μία μικρή ποσότητα μαγιονέζας μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν το ψάρι.

mistiko na mi dialiodai ta psaria sto tigani

Τι να κάνετε για να μην σας διαλύεται το ψάρι στο τηγάνι

Προφανώς το ψητό ψάρι είναι πιο υγιεινό αλλά το τηγανητό έχει άλλη νοστιμιά. Αν λοιπόν τηγανίζετε ανά διαστήματα ψάρια θα έχετε διαπιστώσει ότι κολλάει. Ειδικά αν είναι φρέσκα, έχουν το μειονέκτημα να διαλύονται κατά το τηγάνισμα. Το μυστικό για να διατηρούνται ολόκληρα μέχρι το σερβίρισμα είναι να αλατίζονται πριν τηγανιστούν και να στραγγίζουν για μισή ώρα περίπου σε σουρωτήρι ( αφού προηγουμένως τα καθαρίσετε και τα πλύνετε).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved