Το πιο ασφαλές μέρος για ένα παιδί είναι η αγκαλιά της μαμάς του - Δείτε τα υπέροχα σκίτσα

  • H μητρική αγκαλιά είναι «φάρμακο»
  • Η μητρική αγκαλιά είναι καταφύγιο.
  • H μητρική αγκαλιά είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο.
Το πιο ασφαλές μέρος για ένα παιδί είναι η αγκαλιά της μαμάς του - Δείτε τα υπέροχα σκίτσα
Instagram @ this_mama_doodles

Ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορεί να κάνει μια μητέρα στο μωρό της αμέσως μετά τη γέννησή του, είναι η αγκαλιά της.

Το γνωρίζει ενστικτωδώς αλλά έχει καταγραφεί σε περισσότερες από 600 μελέτες: οι αγκαλιές είναι σημαντικές. Το στοργικό άγγιγμα, με τη μορφή αγκαλιών και χαδιών, είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού.

Στην πραγματικότητα, έρευνες δείχνουν ότι οι αγκαλιές δεν χαλαρώνουν απλά το μωρό αλλά συμβάλλουν στην ενίσχυση της αίσθησης αποδοχής και ενσυναίσθησης, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγιή συναισθηματική και γνωστική του ανάπτυξη.

Η δύναμη της αγκαλιάς μιας μητέρας υπερβαίνει το απλό ένστικτο. Κάθε αγκαλιά προκαλεί έκρηξη ορμονών που ωφελούν την υγεία του παιδιού και βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Μια αγκαλιά μπορεί να σταθεροποιήσει τον καρδιακό ρυθμό, να αυξήσει τα επίπεδα οξυγόνου, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει το κλάμα και το άγχος.
Η αγκαλιά της μητέρας δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα φυσικό τονωτικό.


https://www.instagram.com/p/BwKS5zEnQWk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υπάρχουν κι άλλη οφέλη της ζεστής μητρικής αγκαλιάς

Μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να γίνει πιο έξυπνο, πιο υγιές, πιο ευτυχισμένο, πιο ανθεκτικό και να έχει στενή σχέση μαζί σας.

Η Emma, μέσα από τα σκίτσα της, αποτυπώνει τη δύναμη και τη ζεστασιά της μητρικής αγκαλιάς. Όπως θα παρατηρήσετε, τα πρόσωπα των μαμάδων και των παιδιών είναι γαλήνια, ενώ στις περιπτώσεις που τα παιδιά δεν κοιμούνται στην αγκαλιά της μητέρας τους, χαμογελούν ευτυχισμένα.

Δείτε μέρος της δουλειάς της στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved