Tips για μαμάδες: Πώς θα στεγνώσετε τα ρούχα πιο γρήγορα το χειμώνα

  • Τι να κάνετε για να στεγνώσουν τα τούρα το χειμώνα.
  • Γιατί δεν πρέπει να τοποθετείτε τα ρούχα στο καλοριφέρ για να στεγνώσουν.
Tips για μαμάδες: Πώς θα στεγνώσετε τα ρούχα πιο γρήγορα το χειμώνα

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν απλώνετε ρούχα, στεγνώνουν μετά από αρκετές ώρες ακόμα και μέρες, ειδικά αν ο καιρός είναι βροχερός ή κάνει κρύο.

Και μπορεί το στεγνωτήριο να είναι μια εύκολη λύση, τι γίνεται όμως για όσους δεν έχουν ή δεν θέλουν να το χρησιμοποιούν καθημερινά;

Ακολουθούν μερικά έξυπνα tips για να στεγνώνουν τα ρούχα πιο γρήγορα το χειμώνα

pow na stegnosete ta touxa to xeimona

Καλό στύψιμο

Αν δεν μπορείτε να απλώσετε τα ρούχα έξω στον ήλιο, προγραμματίστε το πλυντήριο για έξτρα στύψιμο. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρεθεί το πλεόνασμα νερού και η υγρασία.

Τοποθετήστε τα ρούχα κοντά σε ένα παράθυρο

Όταν απλώνετε ρούχα μέσα στο σπίτι, θα πρέπει πάντα να βρίσκετε το πιο ηλιόλουστο μέρος του μεγαλύτερου δωματίου του σπιτιού σας. Αυτό θα μεγιστοποιήσει την ποσότητα του ήλιου που δέχονται τα ρούχα, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη ροή αέρα.

Αποφύγετε το στέγνωμα των ρούχων σε δωμάτια όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο για να μειώσετε τον κίνδυνο υγρασίας και μούχλας.

Προσοχή στο άπλωμα των ρούχων

Όταν κρεμάτε τα ρούχα σας στην απλώστρα, αφήστε χώρο μεταξύ τους και μην τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο. Με τον τρόπο αυτό τα ρούχα θα στεγνώσουν πιο εύκολα καθώς θα «κυκλοφορεί» ο αέρας ανάμεσά τους.

Μην απλώνετε ρούχα στο καλοριφέρ

Αποφύγετε να απλώνετε τα βρεγμένα ρούχα στο καλοριφέρ καθώς θα αυξηθεί η υγρασία στο δωμάτιο.

pow na stegnosete ta touxa to xeimona1

Ρούχα σε κρεμάστρες

Τοποθετήστε τα πουκάμισα στις κρεμάστρες και στη συνέχεια στη σχάρα στεγνώματος. Με αυτό τον τρόπο τα ρούχα θα στεγνώσουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Μην πλένετε τα ρούχα το βράδυ

Μπορεί να σας είναι πιο βολικό να βάζετε πλυντήριο βράδυ όμως ειδικά το χειμώνα δεν ενδείκνυται καθώς αν τα απλώσετε έξω δεν θα στεγνώσουν λόγω της υγρασίας και επιπλέον θα μυρίζουν κάπνα από το τζάκι.

Απλώστε τα το πρωί

Εκμεταλλευτείτε τα πρωινά και απλώστε τα ρούχα στο μπαλκόνι. Μέχρι το απόγευμα ακόμα κι αν έχει συννεφιά τα ρούχα θα έχουν στεγνώσει αρκετά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved