Μαμά έδωσε στο μωρό της να πιει τσάι και το διαδίκτυο διχάστηκε

  • Ποια είναι η απάντηση της μητέρας στους επικριτές της
  • Κάνει να πίνει το μωρό τσάι;
  • Από ποια ηλικία μπορεί να πιει το παιδί τσάι
Μαμά έδωσε στο μωρό της να πιει τσάι και το διαδίκτυο διχάστηκε

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε ένα βίντεο που ανέβασε το TikTok η Leanne, μητέρα ενός αγοριού.

Στο βίντεο, ο 18 μηνών γιος της, κρατά ένα κόκκινο πλαστικό ποτηράκι με τσάι και χωρίς να χύσει σταγόνα, πίνει προσεκτικά μια γουλιά.

«Τι πίνεις εκεί;» τον ρωτάει η μαμά του και ο μικρούλης απαντά «ένα φλυτζάνι τσάι».

Από τη στιγμή που ανέβηκε στο Tik Tik έχει προβληθεί σχεδόν 2 εκατομμύρια φορές και έχει συγκεντρώσει 66,8 χιλιάδες likes αλλά και χιλιάδες σχόλια με τους χρήστες να διχάζονται ως προς το αν ήταν καλή ιδέα να δώσει σε ένα μικρό παιδί τσάι ή όχι.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν το θεώρησαν κακό, εστιάζοντας στην αντίδραση του μικρού που έδειχνε να το απολαμβάνει ή ακόμα και στην παιχνιδιάρικη κούπα του.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που άσκησαν κριτική στη μητέρα, λέγοντας ότι το τσάι δεν είναι ρόφημα για παιδιά.

«Το τσάι είναι εξίσου κακό με τον καφέ, περιέχει καφεΐνη και δεν είναι κατάλληλο για τα μωρά», ήταν ένα από τα πολλά σχόλια κάτω από το βίντεο.

Τι απάντησε η μητέρα στους επικριτές της

Η Leanne, μετά το θόρυβο που ξέσπασε με την ανάρτηση του βίντεο, μίλησε στο Femail εξηγώντας ότι ο γιος της δεν πίνει τσάι τακτικά. Είπε ότι την εποχή που γυρίστηκε το βίντεο, ο γιος της έπινε «σπάνια» τσάι και τώρα, στα τρία του χρόνια, πίνει μόνο μία ή δύο φορές το μήνα.

«Ο γιος μου έχει την καλύτερη φροντίδα, δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως αναπτυξιακό πρόβλημα και σίγουρα δεν είναι εθισμένος στην καφεΐνη ή το τσάι», διαβεβαίωσε.

Μπορούν να πίνουν τσάι τα μωρά;

Το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας συνιστά μητρικό γάλα και/ή φόρμουλα μέχρι τα μωρά να γίνουν περίπου έξι μηνών.

«Από 6 μηνών όλα τα μωρά μπορούν να πίνουν δροσερό, βρασμένο νερό σε ένα μπουκάλι ή ένα φλιτζάνι», αναφέρει στον ιστότοπό του και συνιστά να «μη δίνετε στο μωρό γλυκά ροφήματα όπως τσάι, αναψυκτικά, γάλα με γεύση ή χυμό. Προκαλεί τερηδόνα στα μωρά και ενδέχεται να επηρεάσει και το βάρος τους».

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αναφέρει ότι «τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν καταναλώνουν ποτά με καφεΐνη. Οι έφηβοι ηλικίας μεταξύ 12 και 18 ετών μπορούν να πάρουν 100mg καφεΐνης (περίπου ένα ή δύο φλιτζάνια τσάι) την ημέρα. Αλλά για παιδιά κάτω των 12 ετών, δεν υπάρχει σαφής αναφορά ».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved