Τρόποι που μπορείς να βοηθήσεις πραγματικά μια νέα μαμά

  • Βοήθεια στον ύπνο
  • Βοήθεια στο καθάρισμα
  • Βοήθεια για να βγει ραντεβού με τον σύντροφό της
  • Φέρτε φαγητό
  • Μαγειρέψτε της
  • Βγάλτε τη φωτογραφίες
  • Αγοράστε της είναι δώρο
  • Πείτε της είναι όμορφη
Τρόποι που μπορείς να βοηθήσεις πραγματικά μια νέα μαμά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το όταν ένα νέο μωρό μπαίνει στην οικογένειά σας ή στον κύκλο των φίλων σας. Αυτή η αξιολάτρευτη νεογέννητη πηγή χαράς και καλοσύνης είναι η καλύτερη.

Αλλά κάνατε κλικ σε αυτό το άρθρο, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζετε ότι το πραγματικό αστέρι στη γέννα και τον τοκετό δεν είναι μόνο το μωρό, αλλά και η μαμά που το έφερε τον κόσμο ή η μαμά που το μεγαλώνει. Και λέμε μεγαλώνει, γιατί ποτέ δεν ξεχνάμε εδώ στο Mothersblog και τις γυναίκες που γίνονται μητέρες μέσα από τη διαδικασία της υιοθεσίας. (Είστε όλες φοβερές, παρεμπιπτόντως).

Πιθανότατα να θέλετε απεγνωσμένα να τη βοηθήσετε — αλλά δεν είστε σίγουροι πώς ακριβώς. Ως κοινωνία, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε όσον αφορά την υποστήριξη των νέων μαμάδων, επομένως είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε κάπως χαμένοι.

Ζήτησα από τις φοβερές μαμάδες του #Mothersblogteam -και όχι μόνο- να μοιραστούν όλα εκείνα που έκαναν οι άλλοι και που τις βοήθησαν πραγματικά όταν ήταν με το νεογέννητο στο σπίτι ειδικά τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες.

Βοήθεια στον ύπνο

Βοηθήστε τη να κοιμηθεί. Προθυμοποιηθείτε να κρατήσετε το μωρό για λίγο ή να έχετε το νου σας, μην τυχόν ξυπνήσει όσο η μαμά θα κοιμάται και θα ξεκουράζεται. Αν είστε άνθρωπος που εμπιστεύεται σίγουρα θα δεχτεί τη βοήθειά σας.

pos tha bohthisete mia nea mama 1

Βοήθεια στο καθάρισμα

Οι πρώτες εβδομάδες είναι δύσκολες και συνάμα αρκετά απολαυστικές, γι' αυτό μια μαμά χρειάζεται χρόνο για να απολαύσει το μωρό της. Γι' αυτό το λόγο και για να της προσφέρετε απλόχερα μια βοήθεια, δεν έχετε παρά να κάνετε κάποιες δουλειές στο σπίτι ή να προσλάβετε κάποια καθαρίστρια να μαζέψει το σπίτι. Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να της κάνετε.

Βοήθεια για να βγει ραντεβού με τον σύντροφό της

Μια νέα μαμά έχει ανάγκη και για μια βόλτα. Δεν θα το ζητήσει ποτέ όμως, γι' αυτό εσείς κλείστε της τραπέζι σε ένα εστιατόριο, πείτε της ότι θα κρατήσετε το μωρό και αφήστε τη να απολαύσει με τον σύντροφό της ένα ρομαντικό δείπνο.

Φέρτε φαγητό

Ψήστε φαγητό, βάλτε στην κατσαρόλα δυο μερίδες παραπάνω, παραγγείλτε έστω. Δεν ξέρετε τι χαρά θα δώσετε στην γλυκιά μαμά όταν δει ότι στα χέρια σας κρατάτε φαγητό για την ίδια για την οικογένειά της και όχι γλύκα.

Βγάλτε τη φωτογραφίες

Μια νέα μαμά δεν θα τη βγάλει ποτέ κανείς φωτογραφίες με το μωράκι της αγκαλιά μιας και πάντα είναι εκείνη που φωτογραφίζει τους πάντες. Φωτογραφίστε τη όσο θηλάζει το μωρό, όσο το κοιμίζει στην αγκαλιά της, όσο παίζει μαζί του ή όσο το κάνει μπάνιο.

pos tha bohthisete mia nea mama 2

Αγοράστε της είναι δώρο

Οι περισσότεροι όταν πάνε να επισκεφθούν μια νέα μαμά αγοράζουν δώρο για το νεογέννητο. Κανείς δεν σκέφτεται τη νέα μανούλα. Γι' αυτό αντί για κάποιο φορμάκι ή κάποιο ζευγάρι καλτσάκια, αγοράστε κάτι για τη μαμά που μόλις γέννησε. Σουτιέν θηλασμού, ένα σετ πιτζάμες ή ένα κολιέ ή βραχιόλι που θα γράφει μαμά, θα την κάνει να δακρύσει από χαρά.

Περάστε χρόνο μαζί της

Πολλοί θέλουν να δουν το μωρό και δεν τους παρεξηγούμε, αλλά υπάρχει και μια μαμά που χρειάζεται αγάπη και προσοχή. Περάστε από το σπίτι της, κάντε της παρέα, μιλήστε της και ζητήστε να σας πει αν χρειάζεται κάποια βοήθεια.

Πείτε της είναι όμορφη

Θυμηθείτε ότι είναι μια γυναίκα, εκτός από μια νέα μαμά. Πείτε της ότι είναι όμορφη. Πείτε το της και μιλήστε και για άλλα πράγματα εκτός από το μωρό.

Εκ μέρους των απανταχού μαμάδων, σας ευχαριστούμε που θέλετε να στηρίξετε μια νέα μαμά που υπάρχει στη ζωή σας. Πραγματικά θα κάνετε τη διαφορά και θα την κάνετε να σας λατρέψει ακόμη περισσότερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved