Tips για μαμάδες: Επτά τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

  • Οι φλούδες λεμονιού είναι πολύ πιο χρήσιμες από όσο νομίζετε.
  • Φλούδες λεμονιού: Οι επτά χρήσεις τους που θα σας εκπλήξουν.
Tips για μαμάδες: Επτά τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Το λεμόνι νοστιμεύει τα φαγητά, μπορούμε όμως να το χρησιμοποιήσουμε με διάφορους ακόμα τρόπους στην καθημερινότητά μας, από τη ρουτίνα ομορφιάς μέχρι την καθαριότητα του σπιτιού (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ).

Εξίσου χρήσιμες είναι και οι φλούδες λεμονιού, για αυτό την επόμενη φορά που θα κόψετε ένα λεμόνι, κρατήστε τις στην άκρη για να της χρησιμοποιήσετε. Δείτε πώς παρακάτω.

Κάντε την μπανιέρα σας να λάμψει

Ρίξτε μαγειρική σόδα σε διάφορα σημεία στην μπανιέρας και χρησιμοποιήστε τις φλούδες πορτοκαλιού από την εξωτερική επιφάνεια για να τρίψετε όλη την επιφάνεια. Η μαγειρική σόδα και το λεμόνι λειτουργούν σαν λευκαντικό και θα κάνουν την μπανιέρα σας πεντακάθαρη και αστραφτερή.

Εξαφανίστε τις κιτρινίλες από τις μπλούζες

Τα λευκά ιδιαίτερα ρούχα συχνά κιτρινίζουν στην περιοχή της μασχάλης. Πριν πετάξετε τις λεμονόκουπες τρίφτε τη φλούδα από την εσωτερική της πλευρά στα σημεία του λεκέ και αφήστε τις ουσίες να δράσουν για ένα βράδυ πριν πλύνετε το ρούχα ξανά κανονικά στο πλυντήριο. Σε πιο επίμονους λεκέδες τέτοιου είδους μπορείτε και να ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα.

Φτιάξτε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης

Γεμίστε ένα δοχείο με ξύδι και βάλτε μέσα μερικές φλούδες λεμονιού. Αφήστε μερικές ημέρες να περάσουν και στη συνέχει αφού αφαιρέσετε τις φλούδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα για να καθαρίσετε επιφάνειες σε κάυε χώρο του σπιτιού.

xriseis lemoniou floudes 2

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Tom Paolini

Για να εξαφανίσετε άσχημες μυρωδιές από τα χέρια

Εξαφανίστε τις άσχημες μυρωδιές από τα χέρια όπως αυτή του κρεμμυδιού ή του ψαριού, απλώς τρίβοντας στα χέρια σας μερικές φλούδες λεμονιού. Θα μυρίσουν και πάλι φρεσκάδα.

Για να απολυμάνετε το ξύλο κοπής

Στο ξύλο κοπής κόβουμε λαχανικά, κρέατα για αυτό και πρέπει να το καθαρίζουμε πολύ καλά πριν την επόμενη χρήση. Το λεμόνι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και χρησιμοποιώντας μόνο τις φλούδες του μπορούμε να απολυμάνουμε όλη την επιφάνεια. Τρίψτε το ξύλο κοπής με μερικές φλούδες λεμονιού, αφήστε τις ουσίες να δράσουν για ένα με δύο λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Στα κιτρινισμένα νύχια

Η επαναλαμβάνομενη χρήση βερνικιού κάνει τα νύχια να κιτρινίζουν. Τι μπορείτε να κάνετε; Τρίψτε τα νύχια με μία φλούδα λεμονιού και θα αποκτήσουν ξανά το φυσικό τους χρώμα.

Για να καθαρίσετε τους λεκέδες από τις κούπες και τα φλιτζάνια

Τα φλιτζάνια και οι κούπες που χρησιμοποιούμε καθημερινά, συχνά αποκτούν λεκέδες που δεν φεύγουν με ένα απλό πλάυσιμο. Δοκιμάστε να τις γεμίσετε με νερό και να βάλετε μέσα μερικές φλούδες λεμονιού. Αφήστε το λεμόνι να δράσει για μερικές ώρες και στη συνέχεια σκουπίστε καλά. Οι λεκέδες από καφέ ή τσάι θα έχουν εξαφανιστεί.

Με πληροφορίες από diynatural.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved