Έγκυος τα Χριστούγεννα; Tips για να αποφύγετε το χάος

  • Χριστουγεννιάτικος οδηγός επιβίωσης για εγκύους
Έγκυος τα Χριστούγεννα; Tips για να αποφύγετε το χάος

Είτε είναι μικρή η κοιλίτσα σας, είτε μεγάλη, έχετε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε από τους άλλους να σας βοηθήσουν. Αν όμως, σας αρέσουν τα Χριστούγεννα και θέλετε να γιορτάσετε δεν έχετε παρά να κάνετε κάποια πράγματα διαφορετικά φέτος για να γλιτώσετε από το χάος και το άγχος.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το στρες σε χαμηλά επίπεδα και να ευχαριστείτε τις φετινές γιορτές, περισσότερο από ποτέ.

Χριστουγεννιάτικος οδηγός επιβίωσης για εγκύους

egkios ta xristougenna 3

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Αγορές από τον καναπέ

Αν μάθαμε κάτι μέσα στην πανδημία, αυτό είναι οι αγορές μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο. Δεν χρειάζεται να βγείτε έξω για να αγοράσετε ό,τι χρειάζεστε. Αποφύγετε τον κόσμο και τον κίνδυνο να έρθετε σε επαφή με κάποιο κρούσμα και καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας. Αγοράστε στολίδια και ό,τι άλλο θέλετε για να διακοσμήσετε το σπίτι σας (και όχι μόνο) online.

Μην υπερβάλετε στο γιορτινό τραπέζι

Σίγουρα θέλετε να γιορτάσετε την εγκυμοσύνη σας και γι' αυτό ίσως οργανώνετε κάποιο οικογενειακό πάρτι στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να μπείτε στην κουζίνα (αν δεν το θέλετε και αν δεν σας χαλαρώνει) για να φτιάξετε νόστιμα εδέσματα και λαχταριστά γλυκά. Πολλά εστιατόρια κάνουν delivery το γιορτινό μενού τους και το ίδιο κάνουν και αρκετά ζαχαροπλαστεία. Για μια φορά, αγοράστε τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα σας.

egkios ta xristougenna 1

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Κακομάθαιτε τον εαυτό σας

Σίγουρα θα κάνετε κάποιες αγορές για το μωρό που βρίσκεται καθοδόν, για τον σύντροφό σας, για την οικογένειά σας, για τους φίλους σας, αλλά μην ξεχάσετε και τον εαυτό σας. Αγοράστε κάτι για εσάς. Από μια μάσκα ενυδάτωσης για την κοιλίτσα, μέχρι χαλαρωτικά bath bombs και κεριά.

Πείτε "ναι" στη βοήθεια

Αφήστε τους εγωισμούς στην άκρη. Ναι, όλοι ξέρουν ότι τα καταφέρνετε μια χαρά μόνη, ότι είστε η καλύτερη μαγείρισσα, ότι στα γλυκά δεν σας πιάνει κανείς και μπροστά στη δική σας διακόσμηση τύφλα να έχουν οι χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, όμως είστε έγκυος και η βοήθεια είναι σημαντική. Αφήστε τους άλλους να σας βοηθήσουν. Να σας μαγειρέψουν. Να σας μαζέψουν. Να στολίσουν αντί για εσάς ή και γιατί όχι, να σας τρίψουν τα πόδια ή την κουρασμένη από το βάρος, πλάτη σας.

egkios ta xristougenna 4

Photo by Ben White on Unsplash

Οργανωθείτε

Ο πανικός της τελευταίας στιγμής δεν βοηθάει. Γι' αυτό αν θέλετε να κάνετε κάτι μέσα στις γιορτές, αρχίστε να το οργανώνετε από τώρα. Γράψτε σε ένα μπλοκ όλα όσα πρέπει να κάνετε, όλα όσα πρέπει να αγοράσετε και ποιους θα καλέσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved