Tips για μαμάδες: Πέντε μυστικά για να μην αποτυγχάνουν τα γλυκά στο ψήσιμο

  • Τι πρέπει να αποφεύγετε όταν φτιάχνετε ένα γλυκό
  • Τα μυστικά της επιτυχίας των γλυκών

 

Tips για μαμάδες: Πέντε μυστικά για να μην αποτυγχάνουν τα γλυκά στο ψήσιμο

Για να πετύχει ένα γλυκό πέρα από το σωστό ψήσιμο απαιτείται και ακρίβεια στις ποσότητες των υλικών. Οι αυτοσχεδιασμοί ή οι κατά προσέγγιση υπολογισμοί μπορεί να σας χαρίσουν ένα καλό αποτέλεσμα όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα το καταφέρετε ξανά.

Πάρτε για παράδειγμα το κέικ. Πόσες φορές φτιάξατε την ίδια συνταγή αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο;

Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε πέντε tips ιδιαίτερα χρήσιμα στο ψήσιμο των γλυκών.

mistika gia glika2

Χρησιμοποιήστε μεταλλικές φόρμες για κέικ αντί για φόρμες σιλικόνης

Η φόρμα σιλικόνης μπορεί να είναι πιο πρακτική και βολική, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ψηθεί το γλυκό. Το μέταλλο μεταφέρει τη θερμότητα καλύτερα, γι' αυτό χρησιμοποιήστε μια μεταλλική φόρμα. Θυμηθείτε να βουτυρώσετε τη φόρμα ή να βάλετε λαδόκολλα αν δεν έχει αντικολλητική επίστρωση.

mistika gia glika

φώτο: pexels.com /jovan barretto

Χρησιμοποιήστε τη σωστή αναλογία μπέικιν πάουντερ

Το πολύ μπέικιν πάουντερ ή η λιγότερη ποσότητα θα αποτρέψει το σωστό φούσκωμα των γλυκών. Η καλύτερη αναλογία είναι 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ για περίπου 200 γραμμάρια αλεύρι.

Ελέγξτε τη θερμοκρασία του φούρνου και τοποθετήστε το γλυκό στη σωστή θέση

Η θερμοκρασία είναι πολύ σημαντική στο σωστό ψήσιμο όπως και η θέση μέσα στο φούρνο . Αν είναι ψηλά, το γλυκό θα αρπάξει και δεν θα ψηθεί ενώ χαμηλά θα παραμείνει ωμό. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής ενώ να θυμάστε ότι μια καλή θερμοκρασία για τους περισσότερους φούρνους είναι γύρω στους 170 o C.

Ψήστε χαμηλότερα και πιο αργά

Ένας εύκολος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το κέικ σας θα ψηθεί τέλεια είναι να επιλέξετε μια θερμοκρασία από μέση έως χαμηλή για μεγαλύτερη περίοδο ψησίματος. Αυτή η αργή διαδικασία ψησίματος θα βοηθήσει το κέικ να ψηθεί ψηθεί ομοιόμορφα μέσα και έξω.

mistika gia glika1

φώτο: pexels.com / Nicole Michalou

Μετρήστε σωστά τα υλικά

Το πιο σημαντικό βήμα για να πετύχει το γλυκό είναι το ακριβές μέτρημα της ποσότητας των υλικών. Για την διευκόλυνσή σας, μπορείτε να έχετε μια κούπα που έχετε χρησιμοποιήσει ξανά και γνωρίζετε πόσα χωράει ώστε να μην ζυγίζετε κάθε φορά τη ζάχαρη ή το γάλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved