Μαμά και διατροφή: Τροφές που ανακουφίζουν από τους πόνους περιόδου

  • Τι μπορείτε να τρώτε στην περίοδο για να μην πονάτε
  • Ποιες τροφές μπορούν να σας ανακουφίσουν από τους πόνους της περιόδου
Μαμά και διατροφή: Τροφές που ανακουφίζουν από τους πόνους περιόδου

Πολλές γυναίκες πονάνε τις πρώτες ημέρες τις περιόδου. Οι πόνοι αυτοί είναι αρκετά έντονοι και ενδέχεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Πριν καταφύγετε στα παυσίπονα φροντίστε λίγο περισσότερο τη διατροφή σας εντάσσοντας μερικές από τις παρακάτω τροφές.

Σύμφωνα με natracare.com, βοηθούν στην ανακούφιση των πόνων που νιώθετε κατά την περίοδο.

sokolata

Μαύρη σοκολάτα

Τώρα δεν χρειάζεσαι πια δικαιολογία για να τρώτε σοκολάτα κατά την περίοδο, που ως γνωστόν η επιθυμία για γλυκό είναι ακόμα πιο έντονη. Η μαύρη λοιπόν είναι πλούσια σε κάλιο που βοηθά τους μύες να λειτουργούν και αυτό μειώνει τους πόνους.

Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο είναι η τέλεια λύση για σνακ. Μερικές κουταλιές της σούπας θα σας «γεμίσουν» με πρωτεΐνες, υγιή λίπη και φυτικές ίνες. Επιπλέον, το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο με βιταμίνη Ε που βοηθά τις κράμπες και τις φλεγμονές.

avgo

Αυγά

Τα αυγά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Οι βιταμίνες D, B6 και E έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων του κύκλου και ευτυχώς τα αυγά είναι γεμάτα από αυτά.

Πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο και το μπρόκολο είναι γεμάτα με ασβέστιο που βοηθούν στην ανακούφιση από τις κράμπες περιόδου.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ βοηθά στην ανακούφιση της φλεγμονής και του πόνου που σχετίζονται με τις κράμπες περιόδου και χρησιμοποιείται συχνά για να καταπραΰνει στομαχικές διαταραχές – ένα σύμπτωμα που πολλές φορές βιώνετε αυτή την περίοδο του μήνα.

ananas

Ανανάς

Μαγγάνιο, χαλκός, βιταμίνη C, B1, B6… Ολες αυτές οι βιταμίνες στον ανανά βοηθούν στη χαλάρωση των μυών σας και κατ΄επέκταση την αποφυγή κραμπών.

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των μυών. Το κάλιο κατά την διάρκεια της περιόδου, είναι σε χαμηλά επίπεδα στον οργανισμό και γι' αυτό είναι απαραίτητο να το ενισχύσετε.

bananas

Σολομός

Εάν εξακολουθείτε να έχετε κράμπες, δοκιμάστε να προσθέσετε σολομό στα γεύματά σας. Απλώς για να αναφέρουμε μερικά οφέλη, ο σολομός είναι πλούσιος σε λιπαρά οξέα που βοηθούν στις κράμπες της περιόδου, και πηγή βιταμίνης D που βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου (ένα μέταλλο που διατηρεί τους μυς).

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τους πόνους της περιόδου. Δείτε στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved