Το νήπιο ζηλεύει όταν θηλάζετε το μωρό - Τι να κάνετε

  • Γιατί το νήπιo ζηλεύει όταν θηλάζετε το μωρό;
  •  Συμβουλές για το θηλασμό ενός νεογέννητου με ένα μικρό παιδί τριγύρω
Το νήπιο ζηλεύει όταν θηλάζετε το μωρό - Τι να κάνετε

Ο θηλασμός με ένα νήπιο τριγύρω - ειδικά με ένα παιδί που ξαφνικά έχει εκρήξεις θυμού η κάνει ότι μπορεί για να τραβήξει την προσοχή σας τη συγκεκριμένη στιγμή, είναι δύσκολος.

Γιατί το νήπιo ζηλεύει όταν θηλάζετε το μωρό;

Το να έχετε ένα μικρό παιδί στο σπίτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το να θηλάσετε το μωρό θα είναι μια δύσκολη διαδικασία. Μερικά παιδιά είναι από τη φύση τους χαλαρά και δεν ενοχλούνται από το χρόνο που αφιερώνει η μαμά στο νεογέννητο. Άλλα όμως, μπορεί ν’ αρχίσουν να συμπεριφέρονται περίεργα, ειδικά όταν η μαμά τους θηλάζει το μικρό τους αδερφάκι: τραβούν τα χέρια της, τα πόδια ή ακόμα και τα μαλλιά της μαμάς, κλαίνε, φωνάζουν ή ζητούν να κάνουν κάτι μαζί " εδώ και τώρα".

Έχει παρατηρηθεί επίσης παλινδρόμηση της εκπαίδευσης στην τουαλέτα ή άστατος νυχτερινός ύπνος.

Οι περισσότερες οικογένειες αποδίδουν αυτές τις αλλαγές της συμπεριφοράς, στη ζήλια. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι μια άμεση απάντηση στη βασική εγωκεντρική φύση ενός παιδιού και μια αλλαγή στη ρουτίνα του.Αφορά λιγότερο το νέο μωρό και περισσότερο τις αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο του.

Συμβουλές για το θηλασμό ενός νεογέννητου με ένα μικρό παιδί τριγύρω

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το νήπιό σας να αποδεχτεί τον θηλασμό και να μην έχει ξεσπάσματα.

Μην το πολυσκέφτεστε

Οι απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά είναι φυσιολογικές σε αυτή την ηλικία.Το παιδί έχει δημιουργήσει έναν υγιή, στοργικό δεσμό μαζί σας και νιώθει αγωνία εξαιτίας της εισβολής ενός νέου μωρού. Τα νήπια είναι κτητικά και εξαρτώνται από εσάς. Η ξαφνική αντίδραση δεν αντικατοπτρίζει μια αλλαγή στην αγάπη, την ανάγκη ή την εκτίμησή του για εσάς, ούτε σηματοδοτεί κάποια βαθιά, σκοτεινή διαταραχή προσωπικότητας που μόλις τώρα γίνεται εμφανής. Απλώς είναι υπερπροστατευτικά έναντι της προσοχής που πρέπει τώρα να μοιραστούν και της αναταραχής στη ρουτίνα στην οποία είχαν. Οπότε μην σας απασχολεί τόσο πολύ.

Κρατήστε το απασχολημένο

Δώστε του ένα βιβλίο, ένα παζλ ή νέο παιχνίδι όταν θηλάζετε το μωρό. Εξηγήστε του ότι αυτό είναι κάτι που μόνο τα μεγάλα παιδιά μπορούν να κάνουν και όχι τα μικρά. Μπορείτε ακόμη να ορίσετε μια ειδική καρέκλα ή ένα μέρος του σπιτιού ως περιοχή «μόνο για μεγάλα παιδιά». Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε , το παιδί σας πρέπει να αισθάνεται ξεχωριστό ως το μεγαλύτερο αδερφάκι.

Ζητήστε βοήθεια

Από το μικρό σας, δηλαδή. Ενώ θηλάζετε, ζητήστε του να σας δώσει ένα πανάκι για ρέψιμο ή το αγαπημένο σας μαξιλάρι ή βάλτε του να σας τραγουδήσει . Μην ξεχάσετε να το ευχαριστήστε για την βοήθειά του. Το να νιώσει ικανό και σημαντικό μπορεί να αντισταθμίσει τα συναισθήματα φθόνου.

Πηγή: whattoexpect.com

Δείτε τι άλλο μπορείτε να κανετε στη gallery που ακολουθεί

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved