Η ομορφιά του θηλασμού μέσα από σκίτσα τριών μαμάδων (εικόνες)

  • Τα οφέλη του θηλασμού για τη μαμά και το μωρό.
  • Τα σκίτσα θηλασμού της Amanda Oleander
  • Τα σκίτσα θηλασμού της Catie Atkinson.
  • Τα σκίτσα θηλασμού της Rita Navarro.
Η ομορφιά του θηλασμού μέσα από σκίτσα τριών μαμάδων (εικόνες)

Κάθε χρόνο η εβδομάδα από 1 μέχρι και 7 Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό. Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού καθεριώθηκε το 1992 και γιορτάστηκε για πρώτη φορά τέσσερα χρόνια μετά, τον Νοέμβριο του 1996, με στόχο την ανάδειξη των οφελών του μητρικού θηλασμού για την ανάπτυξη του παιδιού αλλά και την υγεία της μητέρας.

Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για τη μητέρα και το βρέφος

Το μητρικό γάλα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικα που χρειάζεται το βρέφος και μάλιστα στις ακριβείς ποσότητες. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η σύσταση του μητρικού γάλακτος αλλάζει ανάλογα με τις εκαστοτε ανάγκες του μωρού όσο αυτό μεγαλώνει. Το μητρικό γάλα περιέχει επίσης αντισώματα που προστατεύουν και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους, ενώ συμφωνα με έρευνες ο αποκλειστικός θηλασμός για τουλάχιστον τέσσερις μήνες μειώνει τις πιθανότητες παχυαρκίας του παιδιού στο μέλλον.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο θηλασμός είναι ευεργετικός και για την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού, όχι μόνο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και λόγω της δερματικής επαφής με τη μητέρα. Επιπλέον, η διδικασία του θηλασμού ηρεμεί το μωρό και το κάνει να νιώθει ασφάλεια.

Πολλά είναι τα οφέλη και για την ίδια τη μητέρα. Κατά τον θηλασμό, ο οργανισμός της μητέρας παράγει την ορμόνη οξυτοκίνη η οποία ενθαρρύνει τις συστολές της μήτρας με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη επαναφορά της στο φυιολογικό μέγεθος και μειώνει την αιμορραγία. Επίσης, ο θηλασμός συμβάλει στην πιο γρήγορη απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης και μειώνει τις πιθανότητες επιλόχειου κατάθλιψης.

Η ομορφιά του θηλασμού μέσα από σκίτσα μαμάδων

Την ομορφιά του θηλασμού αποτυπώνουν μαμάδες μέσα από τα σκίτσα τους. Τις δημιουργίες τους μοιράζονται μέσα από τα socia media και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Εμείς ξεχωρίσαμε τρεις από αυτές και σήμερα, με αφορμή την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά από τα αγαπημένα μας.

Τα σκίτσα θηλασμού της Amanda Oleander

Η Amanda Oleander δημιουργεί σκίτσα για τις σχέσεις, τη μητρότητα και την οικογένεια. Οι followers της στο Instagram φτάνουν τους 1,2 εκατομμύρια και τα σκίτσα που δημοσιεύει συγκεντρώνουν χιλιάδες likes το κάθε ένα. Όσον αφορά το θηλασμό, κάποιες από τις δημιουργίες της είναι πιο χιουμοριστικές όπως η παρακάτω...

thilasmos skitsa 1

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / amandaoleander

...και άλλες πιο τρυφερές.

skitsa gia thilasmo

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / amandaoleander

Τα σκίτσα θηλασμού της Catie Atkinson

Η Catie Atkinson είναι μαμά και graphic designer. Ο τοκετός, η εγκυμοσύνη και γενικά ο κόσμος της μητρότητας είναι για αυτήν πηγή έμπνευσής της για τις πρωτότυπες δημιουργίες της. Από τα πιο ιδιαίτερα είναι τα σκίτσα της για τον θηλασμό. Οι δημιουργίες της με μαμάδες που θηλάζουν, αναδεικνύουν αφενός τα σπουδαία οφέλη του θηλασμού για τα μωρά και αφετέρου την εντυπωσιακή ικανότητα μαμάδων να θηλάζουν όπου βρουν κάνοντας παράλληλα και άλλα πράγματα.


https://www.instagram.com/p/CIZpzHsl51Z/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα σκίτσα θηλασμού της Rita Navarro

H Rita Navarro είναι μαμά τριών παιδιών. Τα σκίτσα της είναι πολύ ιδιαίτερα και χαρακτηριστικά και πολλά από αυτά αποτυπώνουν τις ιδιαίτερες στιγμές του θηλασμού. Από τα πιο όμορφα είναι το παρακάτω το οποίο δείχνει μία μαμά να θηλάζει ταυτόχρονα τα δύο της παιδιά.

skitsa omorfia thilasmou 9

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / o_trocatintas

Δείτε ακόμα περισσότερα σκίτσα θηλασμού των τριών μαμάδων στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved