Working mom ή αλλιώς όταν εργάζεσαι και συνεχίζεις να θηλάζεις

  • Πόσο εύκολο είναι για μια εργαζόμενη μαμά να συνεχίσει να θηλάζει;
  • Πώς μπορεί μια μαμά που εργάζεται να θηλάζει το μωρό της;
  • Συμβουλές για να γίνει ο θηλασμός εύκολος ακόμα κι αν εργάζεστε
Working mom ή αλλιώς όταν εργάζεσαι και συνεχίζεις να θηλάζεις

Δεν είναι μυστικό ότι πολλές μητέρες δυσκολεύονται να θηλάσουν τα μωρά τους όταν επιστρέφουν στην εργασία τους. Προσπαθούν να βρουν διάφορες λύσεις αλλά συχνά αγχώνονται υπερβολικά ή σταματούν τον θηλασμό.

Όμως, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος καθώς εργασία και θηλασμός μπορούν να συνδυαστούν ( όχι πάντα με ευκολία, το ομολογούμε).

Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να μην πιεστείτε για να θηλάσετε το μωρό σας όταν έρθει η στιγμή να επιστρέψετε στην εργασία σας:

Προετοιμασία, προετοιμασία, προετοιμασία

Οι προετοιμασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν μερικές εβδομάδες πριν επιστρέψετε στη δουλειά.

3 εβδομάδες πριν: Ξεκινήστε να αποθηκεύετε το γάλα σας. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να παραχθεί αυτό το επιπλέον γάλα, επομένως προγραμματίστε αυτές τις προσπάθειες άντλησης νωρίς και μην αποθαρρύνεστε εάν οι πρώτες δύο προσπάθειες δεν είναι επιτυχείς. Το σώμα σας χρειάζεται λίγο χρόνο για να παράξει έξτρα γάλα

2 εβδομάδες πριν: Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας αισθάνεται άνετα με ένα μπιμπερό. Το τελευταίο πράγμα για το οποίο θέλετε να ανησυχείτε ενώ είστε στη δουλειά είναι ότι το μωρό σας δεν τρώει.

1 εβδομάδα πριν: Κάντε μια δοκιμή πριν ξεκινήσετε την δουλειά σας. Ταΐστε το μωρό σας με το μπιμπερό και χρονομετρήστε τις προσπάθειες άντλησης.

ergazomeni mama kai thilasmos1

Μιλήστε με τον εργοδότη σας

Είναι χρήσιμο να ενημερώσετε το αφεντικό σας εκ των προτέρων σχετικά με τα σχέδιά σας να κάνετε άντληση μητρικού γάλακτος στη δουλειά. Θα πρέπει να εξασφαλίσετε ένα χώρο όπου θα μπορείτε να είστε μόνη σας χωρίς να αγχώνεστε κάθε φορά που θα ακούτε έναν θόρυβο. Ενδεχομένως να συμφωνήσετε μια τροποποίηση του ωραρίου σας – αν είναι εφικτό- έτσι ώστε να μη χρειαστεί να αντλείτε το γάλα στη δουλειά αλλά στο σπίτι ή να ζητήσετε τηλεργασία.Προσπαθήστε να θηλάζετε πριν φύγετε για την εργασία σας και μόλις επιστρέφετε για να διατηρήσετε το απόθεμα γάλακτος.

Θηλασμός και Εργασία: Φύλαξη & διατήρηση μητρικού γάλακτος

Αποκτήστε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Μια καλή, δυνατή αντλία είναι απαραίτητη προκειμένου η όλη διαδικασία να είναι πιο εύκολη. Υπάρχουν επίσης ειδικά σουτιέν που διευκολύνουν την άντληση ( όπως και το θηλασμό) κι είναι πολύ βολικά.

ergazomeni mama kai thilasmos2

Φροντίστε τον εαυτό σας

Είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Πρέπει ακόμα να πίνετε πολύ νερό και να τρώτε σωστά, χωρίς να παραλείπετε γεύματα. Η επιλογή ορισμένων θρεπτικών σνακ είναι μια καλή λύση μέχρι να επιστρέψετε σπίτι .

Μην αφήσετε να σας κυριεύσουν οι ενοχές

Ενοχές που είστε στο σπίτι, ενοχές που είστε στη δουλειά, συνέχεια ενοχές. Αλλά πρέπει να μη ξεχνάτε να λέτε στον εαυτό σας ότι κάνετε το καλύτερο που μπορείτε. Καμία λύση δεν είναι τέλεια, αλλά αξιολογείστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμιάς και πάρτε την καλύτερη απόφαση για εσάς και την οικογένειά σας. Αποδεχτείτε λοιπόν αυτήν την επιλογή και αξιοποιήστε στο έπακρο τον χρόνο σας στο σπίτι και στη δουλειά.

Πηγή: workingmother.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved