Τοκετός με καισαρική: Είναι εξίσου μοναδικός και αυτές οι φωτο το αποδεικνύουν

Τοκετός με καισαρική: Είναι εξίσου μοναδικός και αυτές οι φωτο το αποδεικνύουν
Instagram @alessandracorveloni

Ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά των γυναικών που γεννούν με καισαρική τομή. Σε κάποιες μάλιστα χώρες το ποσοστό αυτό αγγίζει και το 60%.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον τοκετό με καισαρική;

Το εάν θα γεννήσετε με καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό, εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και πρώτα από όλους θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας. Σε αρκετές περιπτώσεις, η ηλικία ή η κατάσταση της υγείας σας, καθιστά την καισαρική ως τη μόνη εναλλακτική.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές γυναίκες που γεννούν με καισαρική επιλέγουν την αναισθησία με τοπική επισκληρίδιο ώστε να μπορέσουν να ζήσουν την κάθε στιγμή του τοκετού. Συνήθως, η όλη διαδικασία, η τομή, η γέννηση του μωρού, τα ράμματα, διαρκούν περίπου 1,5 ώρα. Πριν από το χειρουργείο δεν επιτρέπεται να φάτε ή να πιείτε κάτι, ούτε και το πρώτο 24ωρο μετά. Ωστόσο, θα μπορείτε να θηλάσετε κανονικά το μωρό σας. Μετά την επίδραση της αναισθησίας, θα νιώσετε τον πόνο της τομής, αλλά ο πόνος θα υποχωρήσει σταδιακά μέσα στο πρώτο δεκαήμερο.

Τέλος, εάν έχετε ήδη γεννήσει μία φορά με καισαρική, δεν είναι απόλυτο ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν τη μέθοδο τοκετού και στις επόμενες εγκυμοσύνες σας, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί.

Η μαγεία του τοκετού με καισαρική μέσα από φωτογραφίες

Ο τοκετός με την καισαρική είναι διαφορετικός, έχει όμως τη δική του μαγεία και αυτό αποδεικνύουν οι φωτογραφίες της Alessandra Corveloni. Η φωτογράφος από την Πορτογαλία έχει παρευρεθεί στις γέννες δεκάδων μωρών και έχει απαθανατίσει με τον φωτογραφικό της φακό τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα. Μωράκια τη στιγμή που βγαίνουν από την κοιλιά της μαμάς τους, την πρώτη αγκαλιά, τα συναισθήματα της μητέρας μόλις βλέπει και ακούει για πρώτη φορά το μωρό της.

toketos me kaisariki fotografies 6

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @alessandracorveloni

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες τοκετού με καισαρική στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved