Tips για μαμάδες: Έξι άγνωστες χρήσεις του μήλου εκτός μαγειρικής

  • Ποια τα οφέλη του μήλου στη διατροφή;
  • Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μήλο και εκτός μαγειρικής;
Tips για μαμάδες: Έξι άγνωστες χρήσεις του μήλου εκτός μαγειρικής

Το μήλο είναι ένα φρούτο με πολλά οφέλη για την υγεία μικρών και μεγάλων. Το βρίσκουμε κάθε εποχή, το φθινόπωρο, όμως, και τον χειμώνα, έχει την τιμητική του.

Ποια τα οφέλη του μήλου στη διατροφή;

Το μήλο περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα. Πιο συγκεκριμένα, ένα μήλο μέτριου μεγέθους προσφέρει στον οργανισμό 4 γραμμάρια φυτικές ίνες και 25% γραμμάρια υδατάνθρακες. Δίνει 14% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, καλύπτει 6% των ημερήσιων αναγκών σε κάλιο, 5% σε βιταμίνη Κ και 2-4% σε μαγγάνιο, χαλκό και βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2 και Β6.

Η υψηλή περιεκτικότητά τους στα θρεπτικά συστατικά που αναφέρουμε παραπάνω, συνεπάγεται ότι τα μήλα όχι μόνο ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά παράλληλα καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, δυναμώνουν τα κόκαλα, κάνουν καλό στην καρδιά και βοηθούν στην διατήρηση του φυσιολογικού βάρους του σώματος.

milo ofeli diatrofi

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μήλο και εκτός μαγειρικής;

Τα μήλα χρησιμοποιούνται σε συνταγές για διάφορα γλυκά, πίτες, σνακ και φαγητά. Αυτό όμως το γνωρίζετε ήδη. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μήλο και με άλλους τρόπους στην καθημερινότητά μας και εκτός μαγειρικής. Ας τους δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Σε χειροτεχνίες και ζωγραφιές

Κόψτε ένα μήλο στη μέση και χρησιμοποιήστε την πλευρά που έχετε κόψει ως στάμπα. Βουτήξτε την κομμένη πλευρά σε νερομπογιά ή ακρυλικό χρώμα και χρησιμοποιήστε το μήλο για να φτιάξετε όμορφες χειροτεχνίες και ζωγραφιές.

Για να ωριμάσουν άλλα φρούτα και λαχανικά πιο γρήγορα

Έχετε άγουρες μπανάνες και αβοκάντο στο σπίτι; Χρησιμοποιήστε τα μήλα σας για να βοηθήσετε τα άγουρα φρούτα και λαχανικά σας πιο γρήγορα. Τα μήλα περιέχουν αιθυλένιο (ή αιθένιο), μία οργανική ένωση η οποία επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Το μόνο που έχετε να βάλετε τις μπανάνες, τα αβοκάντο, τις ντομάτες ή όποια άλλα άγουρα φρούτα και λαχανικά έχετε σε μία χάρτινη σακούλα και να τα αφήσετε εκεί για μία με δύο μέρες.

Για να φτιάξετε σπιτικά καλλυντικά

Τα μήλα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα και για την επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε τα μήλα που έχετε σπίτι για να φτιάξετε σπιτικές μάσκες προσώπου, όπως η παρακάτω.

maska prosopou me milo

Μάσκα προσώπου με μήλο, μέλι και κανέλα

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας πουρές μήλου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • μπόλικη κανέλα

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα. Την απλώνετε σε καθαρή επιδερμίδα και την αφήνετε για 15 λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλένετε και βάζετε μια ενυδατική.

Για να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο των ματιών
Το μήλο είναι αποτελεσματικό και στα πρησμένα μάτια. Απλά τοποθετήστε δύο λεπτές φέτες μήλου κάτω από τα μάτια σας και θα βοηθήσουν να μειωθεί το πρήξιμο, να εξασθενίσουν οι μαύροι κύκλοι και να σφίξει το δέρμα.

Στη συντήρηση των κέικ

Θέλετε να παραμείνει το κέικ σας υγρό και αφράτο για μέρες; Αποθηκεύστε το σε τάπερ μαζί με μισό μήλο. Το μήλο θα βοηθήσει το κέικ να διατηρήσει την υγρασία του και να διατηρηθεί φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα.

Για να φτιάξετε εντυπωσιακά φθινοπωρινά κεριά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μήλα και ως διακοσμητικά. Κόψτε το πάνω μέρος, εκεί που βρίσκεται το κοτσάνι με τέτοιον τρόπο ώστε να κάνετε στο σημείο εκείνο ένα βαθούλωμα. Τοποθετήστε εκεί ακριβώς ένα κερί ρεσό και το νέο φθινοπωρινό σας διακοσμητικό, είναι έτοιμο!

Πηγή: treehuger.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved