Tips για μαμάδες: 5 τροφές που δεν πρέπει να βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι χρηστικός, βολικός, όχι όμως κατάλληλος για όλες τις περιπτώσεις.

Tips για μαμάδες: 5 τροφές που δεν πρέπει να βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλούς από τους μύθους για τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, όπως για παράδειγμα ότι καταστρέφει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα τρόφιμα. Στην πραγματικότητα αυτό, όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά σύμφωνα με το FDA, τα φαγητά που ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων διατηρούν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τους άλλους τρόπους μαγειρέματος.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων, καθώς μπορεί να απελευθερώσουν τοξίνες, να εκραγούν ή να λιώσουν. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Βραστό ολόκληρο αυγό

Τι θα συμβεί εάν βάλετε το βραστό αυγό στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα; Έκρηξη! Είτε το βάλετε με το κέλυφος, είτε χωρίς, το αυγό απελευθερώνει ατμό ο οποίος δεν μπορεί να διαπεράσει τα ασπράδια με αποτέλεσμα να δημιουργείται πίεση στο εσωτερικό του. Το αποτέλεσμα; Όταν το κόψετε ή το δαγκώσετε όλος αυτός ο ατμός απελευθερώνεται και δημιουργεί μία mini έκρηξη που μπορεί να σας κάψε.

Αντ' αυτού, εάν θέλετε να ζεστάνετε το βραστό αυγό στον φούρνο μικροκυμάτων, δοκιμάστε να το κόψετε πρώτα σε τέσσερα μικρότερα κομμάτια.

Αλλαντικά

Τα αλλαντικά περιέχουν συντηρητικά και όταν ζεσταθούν στον φούρνο μικροκυμάτων, γίνονται ακόμα πιο επιβλαβή για την υγεία. Αυτό συμβαίνει γιατί προκύπτουν προϊόντα οξείδωσης της χοληστερόλης, τα οποία έχουν συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις.

fournos mikokumatvn

Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μία ουσία που ευθύνεται και για τη καυτερή τους γεύση. Όταν αυτή η ουσία ζεσταθεί στον φούρνο μικροκυμάτων, εξατμίζεται και εγκλωβίζεται μέσα στην ηλεκτρική συσκευή, με αποτέλεσμα όταν την ανοίξετε, να ερεθίσει το δέρμα και τα μάτια σας.

Σάλτσα ντομάτας

Είναι τέτοια η περιεκτικότητά της, που όταν ζεσταθεί στον φούρνο μικροκυμάτων, πετάγεται παντού, κάνοντας το εσωτερικό του φούρνου γεμάτο λεκέδες και υπολείμματα. Προτιμήστε να την ζεστάνετε στο μάτι της κουζίνας, σε ένα βαθύ κατσαρολάκι.

Κατεψυγμένο κρέας

Μπορεί να την θεωρούμε ως την πιο γρήγορη λύση, όμως κάποια σημεία του κρέατος ίσως να μην ξεπαγώσουν τελείως, και αυτά θα ψηθούν λιγότερο κατά το μαγείρεμα.

Πηγή: eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved