Tips για μαμάδες: Πώς θα απολυμάνετε την τσάντα του παιδιού μετά το σχολείο

Δύο τρόποι για να διαλέξετε.

Tips για μαμάδες: Πώς θα απολυμάνετε την τσάντα του παιδιού μετά το σχολείο

Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία την περασμένη Δευτέρα και μία ακόμη ιδιαίτερη σχολική χρονιά με μέτρα, μάσκες και αντισηπτικά μόλις ξεκίνησε.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας για φέτος, είναι η εκπαίδευση να γίνει δια ζώσης και η τηλεκπαίδευση να εφαρμοστεί μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Η ανάγκη, λοιπόν, να προστατεύσουμε τα παιδιά από την πανδημία είναι ακόμα μεγαλύτερη αυτή τη χρονιά και η φροντίδα της προσωπικής υγιεινής είναι το Α και το Ω.

Απολύμανση της σχολικής τσάντας

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η φροντίδα της προσωπικής υγιεινής έχει γίνει πλέον ρουτίνα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το τακτικό και σωστό πλύσιμο των χεριών (δείτε εδώ), τη χρήση αντισηπτικού και την απολύμανση των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Η σχολική τσάντα είναι ένα από αυτά και χρειάζεται συχνό καθαρισμό.

Πώς θα απολυμάνετε την σχολική τσάντα μετά το σχολείο; Η Εrin, μητέρα τεσσάρων παιδιών, μας δίνει δύο εναλλακτικές, μία πιο γρήγορη και μία πιο χρονοβόρα, αλλά πιο αποτελεσματική.

paidikos stathmos erwtiseis

1ος τρόπος: Πλύσιμο στο χέρι

Θα χρειαστείτε:

  • απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι
  • λεκάνη
  • νερό
  • κρεμάστρα
  • ξύδι

Τι πρέπει να κάνετε:

Βγάλτε όλα τα βιβλία, τα τετράδια και τα λοιπά αντικείμενα από την τσάντα του παιδιού. Γεμίστε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι.

Με την κρεμάστρα ανακατέψτε το απορρυπαντικό με το νερό και ρίξτε μέσα την τσάντα. Συνεχίστε το ανακάτεμα με την κρεμάστρα για περίπου δύο με τρία λεπτά. Μην απορήσετε εάν το νερό γίνει μαύρο. Αυτό θα σημαίνει ότι η τσάντα έχει καθαρίσει από όλη τη βρωμιά και τα μικρόβια.

Βγάλτε την τσάντα από τη λεκάνη και ρίξτε της άφθονο κρύο νερό. Αδειάστε τη λεκάνη από το βρώμικο νερό και ξαναγεμίστε την. Αυτή τη φορά αντί για απορρυπαντικό ρίξτε μπόλικο ξύδι. Αφήστε την τσάντα στο νερό και το ξύδι για ένα με δυο λεπτά και ξεπλύνετέ την καλά με κρύο νερό. Στραγγίξτε την και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την παραπάνω μέθοδο, όταν δεν έχετε την πίεση του χρόνου, για παράδειγμα την Παρασκευή ή το Σάββατο που την επομένη το παιδί δεν έχει σχολείο.

2ος τρόπος: Απολύμανση με σπρέι ή αντισηπτικά μαντηλάκια

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να απολυμάνετε τη σχολική τσάντα με απολυμαντικό σπρέι ή αντισηπτικά μαντηλάκια που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο.

Βγάλτε και πάλι το περιεχόμενο της τσάντας και ψεκάστε καλά μέσα και έξω. Εάν χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια, φροντίστε να τρίψετε καλά όλη την επιφάνεια και ιδιαίτερα την εξωτερική.

Πηγή: mommysuburbia.blogspot.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved