Μαμαδίστικα μυστικά για καλύτερο ψήσιμο στον φούρνο (εικόνες)

Tips για μαμάδες: Τι να προσέξετε όταν ψήνετε φαγητά ή γλυκά στον φούρνο;

Μαμαδίστικα μυστικά για καλύτερο ψήσιμο στον φούρνο (εικόνες)

Το μυστικό για ένα επιτυχημένο φαγητό, αρτοπαρασκεύασμα ή γλυκό, δεν βρίσκεται μόνο στη συνταγή αλλά και στο ψήσιμο. Το ψήσιμο στον φούρνο έχει ορισμένα μυστικά τα οποία οι έμπειρες νοικοκυρές γνωρίζουν πολύ καλά και ήρθε η ώρα να μάθουμε κι εμείς.

Η θερμοκρασία πρέπει να είναι σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος

Κατά το ψήσιμο είναι σημαντικό η θερμοκρασία να παραμένει σταθερή ώστε το φαγητό, το κέικ ή ό,τι άλλο ψήνετε, να ψηθεί ομοιόμορφα.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή σχάρα

Η σχάρα που θα βάλετε το φαγητό σας εξαρτάται από τη ρύθμιση του φούρνου που θα χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε τις κάτω αντιστάσεις στις πίτες, τις τάρτες κτλ, προτιμήστε να βάλετε το ταξί στην κάτω σχάρα. Αντίστοιχα, όταν χρησιμοποιείτε τις πάνω αντιστάσεις για να ροδίσει το φαγητό, βάλτε το στην πάνω σχάρα. Για το ψήσιμο στον αέρα, το ιδανικό είναι να τοποθετήσετε το ταψί στη μέση, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο σχάρες καθώς ο αέρας διαχέεται σε όλον τον φούρνο και ψήνει το φαγητό ομοιόμορφα.

Εξίσου σημαντικό βέβαια είναι να χρησιμοποιείτε την κατάλληλη λειτουργία του φούρνου ανάλογα με την εκάστοτε συνταγή.

Μην ανοίγετε την πόρτα

Βασικός κανόνες που πολλοί παραβλέπουν. Ανοίγοντας την πόρτα στον φούρνο χάνεται η σταθερή θερμοκρασία και η υγρασία που χρειάζεται το φαγητό για γίνει καλοψημένο. Προτιμήστε να βλέπετε την εξέλιξη του ψησίματος από το τζάμι στην πόρτα.

Δείτε ακόμα περισσότερα μυστικά στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved