Οκτώ πράγματα που μία νέα μαμά ανακαλύπτει τις πρώτες ώρες μετά τον τοκετό

Τι να περιμένετε τις πρώτες ώρες μετά τη γέννα;

Οκτώ πράγματα που μία νέα μαμά ανακαλύπτει τις πρώτες ώρες μετά τον τοκετό

Οι πρώτες ώρες μετά τον τοκετό είναι έντονες και σίγουρα πολύ ιδιαίτερες. Πιθανότατα θα είστε ακόμα υπό την επήρεια της όποιας νάρκωσης, σωματικά εξαντλημένη, ζαλισμένη και θα αναρωτιέστε εάν πρέπει να κάνετε ένα ντουζ, να κοιμηθείτε ή απλώς να μείνετε εκεί και να χαζεύετε το υπέροχο πλάσμα που μόλις φέρατε στον κόσμο.

Η κούραση ήταν μάλλον αναμενόμενη, ιδού όμως μερικά ακόμα πράγματα που θα ανακαλύψετε μετά τον τοκετό και ίσως δεν τα περιμένατε.

Τα νεογέννητα μωρά είναι εμφανισιακά λίγο... περίεργα

Την πρώτη φορά που θα δείτε το μωρό σας θα είναι καλυμμένο με αμνιακό υγρό, ξεραμένα αίματα και, εάν γεννήσατε με φυσιολογικό τοκετό, πιθανότατα θα έχει ένα υπερβολικά μακρόστενο κεφαλάκι.

Και πάλι όμως, στα μάτια σας θα είναι το πιο όμορφο και χαριτωμένο πλάσμα που έχετε δει ποτέ.

proti fora mama fotografies mamadwn 3

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @monetnicolebirths

Οι πόνοι μετά τον τοκετό είναι απρόσμενα δυνατοί

Οι πόνοι της γέννας λένε ότι δεν συγκρίνονται με κανέναν άλλον πόνο που βιώνει το ανθρώπινο σώμα. Και ενώ μόλις θα το έχετε έχετε διαπιστώσετε, θα συνειδητοποιήσετε ότι και οι πόνοι μετά τον τοκετό είναι επίσης έντονοι.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί η μήτρα συσπάται και πάλι για να επιστρέψει στο φυσιολογικό της μέγεθος.

Η δυσκοιλιότητα αποκτά νέα σημασία

Οι κινήσεις του εντέρου, η δυσκοιλιότητα και σίγουρα ο φόβος της πρώτης κένωσης μετά τον τοκετό, είναι κάτι ακόμα που θα κληθείτε να διαχειριστείτε.

Μην εκπλαγείτε από το αίμα

Μετά τη γέννα προετοιμαστείτε να δείτε αίμα στο μπάνιο, στα σεντόνια, στα εσώρουχά σας, παντού. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αλλά μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον γιατρό ή τη μαία σας.

Το περπάτημα δεν θα είναι εύκολο

Εάν το περπάτημα τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης σας φαινόταν δύσκολο, τις πρώτες μέρες μετά τη γέννα θα σας φανεί ακόμα μεγαλύτερο κατόρθωμα. Και για να είμαστε ειλικρινείς, είναι λογικό εάν σκεφτείτε όλη αυτή τη δοκιμασία που μόλις υπέστη το σώμα σας.

Το στήθος έξω όλη την ώρα

Και εσείς και το μωρό χρειάζεστε να προσαρμοστείτε στη διαδικασία του θηλασμού κάτι που χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Επιπλέον, το μωρό τρώει ανά τρεις ώρες τουλάχιστον, επομένως καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο μαιευτήριο θα περάσετε ώρες θηλάζοντας.

thilasmos toketos mama

Το μωρό ίσως κλαίει πολύ και είναι φυσιολογικό

Το νεογέννητο χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στο καινούριο και εκτός μήτρας περιβάλλον. Το να κλαίει πολύ είναι και το αναμενόμενο. Μην το πάρετε προσωπικά.

Η μητρότητα είναι πανέμορφη αλλά μην περιμένετε να το δείτε στον καθρέφτη

Μετά τον τοκετό θα είστε μία κουρασμένη και πρησμένη εκδοχή του προ γέννας εαυτού σας. Το είδωλό σας στον καθρέφτη μαρτυρά όλη την εξάντληση και τη δύσκολη δοκιμασία του τοκετού, δεν μπορούν όμως να συγκριθούν με όλα αυτά τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που νιώθετε.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved