Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε τα δοχεία φαγητού των παιδιών σας

Πώς θα απομακρύνετε από τα παιδικά φαγητοδοχεία λίπη και δυσάρεστες οσμές.

Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε τα δοχεία φαγητού των παιδιών σας

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ξεκινά και ο καθημερινός «πονοκέφαλος» της μαμάς για το κολατσιό του παιδιού.

Είτε μένει στο ολοήμερο είτε όχι, θα πρέπει καθημερινά να έχει μαζί του ένα υγιεινό σνακ που θα το ετοιμάζετε από την προηγούμενη ή νωρίς το πρωί ( δεν είναι η καλύτερη ιδέα).

Όσον αφορά τις προτάσεις για κολατσιό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς έχουμε προνοήσει και σας έχουμε πολλές τις οποίες και ανανεώνουμε, συνεχώς.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, θα πρέπει να δίνετε και στον σωστό καθαρισμό του τάπερ του παιδιού που χρησιμοποιεί καθημερινά. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε καθαριστικά με χημικές ουσίες γι΄αυτό και σας προτείνουμε τρόπους καθαρισμού με υλικά που έχετε σπίτι σας.

doxeia fagitou paidiou katharismos2

Μαγειρική σόδα

Δοκιμασμένη συνταγή και άκρως αποτελεσματική. Αναμείξτε 4 κ.σ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το καθαριστικό μέσα στο τάπερ. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και όλα τα υπολείμματα θα εξαφανιστούν.

doxeia fagitou paidiou katharismos1

Λευκό ξίδι

Τα λίπη είναι γνωστό ότι απομακρύνονται με ξίδι όπως και οι οσμές. Φτιάξτε λοιπόν ένα μείγμα από νερό και ξίδι ( ίση ποσότητα), βάλτε στο τάπερ και αφήστε το να δράσει για ολόκληρο το βράδυ ( ή για αρκετές ώρες). Ξεπλένετε με χλιαρό ή ζεστό νερό και οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

Οποιοδήποτε δοχείο στο οποίο αποθηκεύεται φαγητό για μεγάλα χρονικά διαστήματα θα αναπτύξει μελλοντικά μια μυρωδιά. Φροντίστε να πλένετε καθημερινά τα φαγητοδοχεία του παιδιού και να τα αφήνετε να στεγνώνουν καλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved