Οι επτά τύποι μαμάδων που συναντάμε την πρώτη μέρα στο σχολείο

Εσείς ποιος τύπος είστε άραγε;

Οι επτά τύποι μαμάδων που συναντάμε την πρώτη μέρα στο σχολείο

Νέα σχολική χρονιά, νέα αρχή! Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι πάντα ιδιαίτερη για παιδιά και γονείς. Τα συναισθήματα ανάμεικτά: άγχος, ενθουσιασμός, χαρά.

Τα συναισθήματα αυτά φαίνονται και στα πρόσωπα των γονέων, και ιδίως των μαμάδων, που συνοδεύουν τα παιδιά τους στον Αγιασμό. Από την πρώτη μέρα κιόλας θα συναντήσετε κι εσείς πολλά νέα πρόσωπα και θα γνωρίσετε διαφορετικούς τύπους μαμάδων. Ιδού οι πιο βασικές κατηγορίες:

Η συναισθηματική μαμά

Η μαμά αυτή συνειδητοποιεί για ακόμη μία φορά πόσο έχει μεγαλώσει το παιδί της και κλαίει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της σχολείο. Είναι ευσυγκίνητη και θα την αναγνωρίσετε αμέσως από τα δάκρυα στα μάτια και τα χαρτομάντηλα στα χέρια.

Η μαμά – φωτογράφος

Όλοι τραβάμε φωτογραφίες των παιδιών την πρώτη μέρα στο σχολείο, αυτός ο τύπος μαμάς όμως, ίσως και να το παρακάνει. Απαθανατίζει το κάθε λεπτό και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η αγχώδης μαμά

Λίγο άγχος όλοι το έχουμε, δεν μπορούμε βέβαια πάντα να το διαχειριστούμε. Η αγχώδης μαμά αγχώνεται για το εάν το παιδί της θα βρει την τάξη του, για το εάν θα κάνει φίλους, για το εάν θα φάει το μεσημεριανό του και πολλά πολλά ακόμα.

tupoi mamadwn prwti mera sxoleio 2

Η «προεδρίνα» μαμά

Είναι η μαμά που αμέσως θα δικτυωθεί. Που θα προσεγγίσει κι εσάς όπως και όλους τους άλλους γονείς για να σας γνωρίσει, να ανταλλάξετε τηλέφωνα κτλ. Δεν αποκλείεται να είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο εγγύς μέλλον.

Η σαν-να-την-ήξερες-και-από-χθες μαμά

Είναι η μαμά που πιθανότατα θα γίνει φίλη σας, που μοιράζεστε ίδια άγχη και έχετε παρόμοια αντίληψη των πραγμάτων.

Η λίγο (ή και πολύ) ενοχλητική μαμά

Εντάξει, μπορεί να γίνει και πολύ. Είναι η μαμά που από την πρώτη μέρα κιόλας θα συναντήσει τη δασκάλα ή το δάσκαλο και θα τον βομβαρδίσει με ανούσιες ερωτήσεις. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, πιθανότατα θα επισκέπτεται συχνά πυκνά το σχολείο κα θα είναι διαρκώς πίσω από το παιδί της.

Η πολύξερη μαμά

Είναι η μαμά που τα ξέρει όλα, είτε γιατί έχει μεγαλύτερα παιδιά, είτε γιατί είναι σούπερ οργανωτική και έχει μελετήσει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved